Incredibile, u revanšu pada odluka: Italijanski sportski dnevnici o podvigu Sarajeva

J. M.
Incredibile, u revanšu pada odluka: Italijanski sportski dnevnici o podvigu Sarajeva
Podvig fudbalera Sarajeva u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Europe - 2:2 u meču protiv Atalante - dobio je značajno mjesto u italijanskim medijima.

Tri sportska dnevnika - La Gazzetta dello Sport, Tuttosport i Corriere dello Sport - pišu da je Atalanta sebi zakomplicirala prolazak u narednu rundu te da klub iz Bergama čeka teško gostovanje u revanšu.

La Gazzetta dello Sport: Sve je izgledalo jednostavno za Atalantu. Sarajevo je bilo paralizirano u odbrani. Čudesna odbrana bosanskog golmana Pavlovića promijenila je tok utakmice. Sarajevo se vratilo: Dva prva udarca Sarajeva, dva gola. Gasperini ubacuje još jednog napadača, Tumminella, Atalanta nastavlja opsjedati gol Sarajeva tražeći novo vodstvo. Sudija Bognar daje sedam minuta nadoknade kao kaznu za opstrukciju Bosanaca. Ali, čak i posljednji napadi ne proizvode ništa konkretno. U Sarajevu neće biti lako ostvariti prolaz u narednu rundu.

Tuttosport: 66 minuta apsolutne dominacije, golovi Toloija i Mancinija, na momente odlična igra. A onda se iznenada svjetlo ugasilo. Atalanti je ugrožen prolaz u naredno kolo kvalifikacija Europa lige. Iz ničega, Sarajevo se vratilo s dva gola i prilisilo Gomeza i Co da pobjedu u dvomeču traže u vreloj atmosferi u Bosni i Hercegovini za sedam dana.

Corriere dello Sport: Golman Pavlović održao je Sarajevo na površini nakon čudesne odnbrane Gosensovog udarca. Bosanci iznenada otvoraju utakmicu i dvomeč kvalifikacija. Odlično je prošao Adukor, a Handžić pogodio. U 72. minutu haos u kaznenom prostoru Atalante koristi Šišić koji donosi radost bosanskim navijačima. Ulazi i Tumminello, Atalanta prelazi na 4-2-4, ali bez obzira na sedam minuta nadoknade, kratke pripreme uzimaju danak. Treba pobijediti u Bosni, da li će u revanšu Atalanta pokazati pravo lice?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije