Impresivni snimci navijača Schalkea iz Manchestera

Radiosarajevo.ba
Impresivni snimci navijača Schalkea iz Manchestera
Foto: Twitter / Navijači Schalkea u Manchesteru
Fudbaleri Schalkea večeras će pokušati napraviti nemoguće u revanš susretu osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Manchester Cityja.

Ekipa iz Gelsenkirchena u prvom susretu izgubila je na domaćem terenu rezultatom 3:2. Ipak navijači Schalkea ne odustaju. Nadaju se čudu, a tome svjedoči i njihov broj u Manchesteru.

Okupirali su gradske ulice i priredili fantastičan ambijent.

Inače, Schalke je jedan od klubova koji je srcu drag neutralnim ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini. Posebno nakon 2014. godine kada su Rudari iz Gelsenkirchena odali počast rudarima stradalim u jami Raspotočje u Zenici.

"FC Schalke 04 tuguje za poginulim rudarima u nesreći u Zenici i saopćava saučešće njihovim porodicama i prijateljima. Zahvalnost iskazujemo spasiocima, koji su 29 rudara spasili iz rudnika", napisali su tada na zvaničnim klupskim profilima na društvenim mrežama.

Vrijedi istaći i da gostovanje Rudara neodoljivo podsjeća na gostovanje navijača Arisa u Manchesteru kada je također bila fantastična atmosfera na ulicama ovog grada.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije