Imperator spreman za Zmajeve: Fatih Terim čeka zvaničnu ponudu

Anadolija
Imperator spreman za Zmajeve: Fatih Terim čeka zvaničnu ponudu
Turski trener Fatih Terim zatražio je od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zvaničnu ponudu vezanu za posao selektora A reprezentacije naše zemlje.

To je potvrdio i Tarik Hodžić, Terimov dugogodišnji prijatelj i posrednik u pregovorima sa Stručnom komisijom bh. kuće fudbala.

"Razgovarao sam u četvrtak s ljudima koji zastupaju Terima koji su zatražili od našeg saveza zvaničnu ponudu za posao selektora reprezentacije. U zavisnosti od toga kakva bude ponuda, Terim će se vrlo brzo očitovati. Kontaktirao sam Seada Kajtaza, jednog od članova Komisije koja pregovara s kandidatima za selektora i upoznao ga s Terimovim zahtjevom", rekao je Hodžić.

Članovi Komisije za izbor selektora fudbalske reprezentacije BiH prošle sedmice su bili u Istanbulu gdje su obavili razgovor sa Terimom.

Poznati 64-godišnji turski trener, poznat i po nadimku Imperator, tokom karijere vodio je velike evropske klubove kao što su Galatasaray, Milan i Fiorentina. Selektor reprezentacije svoje domovine bio je u tri navrata.

Izvršni odbor N/FS BiH, kojem će komisija predložiti kandidate ili jednog kandidata za novog selektora, trebao bi se sastati 22. decembra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije