Igrao u Premijer ligi BiH, a danas njegovu odjeću nose Džeko, Mbappe, Falcao...

A. S.
Igrao u Premijer ligi BiH, a danas njegovu odjeću nose Džeko, Mbappe, Falcao...
Foto: Privatni album / Vedran ješe sa suprugom Martinom i djecom

Banjalučanin Vedran Ješe… Oni koji pomnije prate nogometnu Premijer ligu Bosne i Hercegovine, Vedrana će se sjetiti kao nogometaša Olimpica i Širokog Brijega, koji je znao promiješati protivničku odbranu, zabiti gol i osvojiti srca navijača.

I danas ovaj korpuletni momak, koji je igrao i za zagrebački Dinamo, uživa veliku slavu, ali ne na terenu, već kao modni dizajner.

Ješe je sa suprugom Martinom kreirao modnu liniju Cataleya Spot Linea, čije sportske proizvode, trenirke i majice, nose velike svjetske nogometne zvijezde Kylian Mbappe, najbolji mladi igrači Svetskog prvenstva u Rusiji, Radamel Falcao, njegov suigrač Joao Moutinho, kompletna reprezentacija Hrvatske, te naš Dijamant i Romina zvijezda Edin Džeko.

“Sve je krenulo prije četiri godine. Prvo je Martina počela osvajati tržište, a godinu i po kasnije sam za njom krenuo i ja. Istina je da više volim nogomet od mode, ali je ovo liiepa zanimacija u kojoj sam se pronašao. Proizvode šaljemo u cijeli svijet, došli smo do Australije, SAD, Afrike…”, priča Ješe, kojeg suprugu i njega mnogi nazivaju dalmatinskim Beckhamovima, za Radiosarajevo.ba.  

Zanimalo nas je kako je uspostavljen kontakt njega i Džeke.

Zajednički prijatelj Džeke i mene nas je spojio. Čuli smo se telefonom i našli u Sarajevu, prije jedne utakmice u prošlim kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Kasnije sam sjedio i sa Zakarićem, koji mi je vjenčani kum. U kontaktu smo i kaže da mu je odlično u Partizanu”, nastavlja Ješe.

Neizbježna priča je i Premijer liga, u kojoj je Ješe ostavio velikog traga dok je tresao protivničke  mreže.

“Pratim Premijer ligu BiH. U kontaktu sam sa mnogim igračima iz Olimpica i Širokog. Obje sredine su super. Žao mi je što Nijaz Gracić nije nastavio priču s Olimpicom, a imao je velike planove. No, Željo tada bio prejak s Amarom Osimom. Divim mu se koliko je i tada uspio. Široki je institucija, sređen klub, tri koplja iznad svih u mnogim stvarima”, dodaje Ješe.

Kompletna reprezentacija Hrvatske nosi Vedranove i Martinine proizvode.

“Veliki uspjeh su u Rusiji postigli. Bilo je pitanje vremena kada će se napraviti rezultat. Dobra kemija među igračima prije Mundijala, rezultirala je da Zlatko Dalić i društvo naprave sjajan rezultat. Svaka im čast”, podvukao je Ješe.

Malo je onih koji znaju da je Ješe sa selektorom nogometne reprezentacije BiH Robertom Prosinečkim, bio jedno vrijeme i cimer.  

“Prosinečki I ja smo veliki prijatelji. Robert zna nogometa najviše od svih ljudi na Balkanu. Sada je samo pitanje koliko će mu dozvoliti. Vrhunski je trener, želim mu svu sreću ovog svijeta da Bosnu i Hercegovinu odvede na Euro. Gledao sam sve mečeve i sjajno je neke stvari posložio. Ovom prilikom ga i pozdravljam, uz poruku da vjerujem u njega i da će ostvariti sve svoje ciljeve”, kazao je Vedran Ješe za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije