Igračima Željezničara izlaz do 23 sata, 18 ih ima probleme s kilogramima

Radiosarajevo.ba
Igračima Željezničara izlaz do 23 sata, 18 ih ima probleme s kilogramima
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u osmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Krupom na Vrbasu.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija, na kojoj je trener Petrović veliki dio press konferencije posvetio zdravom životu i ishrani svojih fudbalera.

"Prvo mjerenje igrača kad sam došao u klub pokazalo je da njih 18 od ukupno 27 koliko je pristupilo mjerenju ima prekomjernu kilažu. U prvoj fazi će oni morati da se promijene i da skinu te kilograme ako žele da igraju za Željezničar. Moguće da će u drugoj fazi morati skinuti još kilograma, ali zasad moraju pokazati želju da napreduju", rekao je Petrović i dodao:

"Svi oni koji ne budu poštovali pravila, bit će žestoko kažnjeni. Mi smo u ovisnosti od toga koliko koji igrač mora izgubiti kilograma napravili rokove koje je potrebno ispoštovati. Neće neko skidati par kilograma pola godine. Od toga nema ništa i takvi ne mogu igrati za Željezničar. Jedan fudbaler je napustio Grbavicu iz razloga što je trebao da skine 8 kilograma. To je previše za neke ljude, a mi nemamo vremena da čekamo da oni shvate šta trebaju raditi", istakao je Petrović.

Nakon što je jedan predstavnik medija rekao kako i dalje postoje igrači koji obilaze noćne klubove i fast foodove, Petrović je rekao:

"Volio bih da mi poslije date njihova imena. Igračima je dozvoljeno da u gradu borave do 23 časa, osim noć pred utakmicu, kada je izlaz do 22 časa. Što se tiče ishrane, ako vidimo da se neko trudi da izgubi kilograme a u tome ne uspijeva, napravit ćemo plan ishrane i istaći koje namirnice treba jesti, a koje izbjegavati. Svi igrači se uvijek mogu obratiti stručnom štabu za pomoć, zbog toga i jesmo tu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije