Igrač Porta napustio teren nakon niza rasističkih uvreda s tribina

Radiosarajevo.ba
Igrač Porta napustio teren nakon niza rasističkih uvreda s tribina
Foto: EPA-EFE / Moussa Marega

Moussa Marega, napadač portugalskog velikana Porta, napustio je teren tokom susreta 21. kola na gostovanju kod Vitorije iz Guimaraesa (2:1) zbog rasističkih uvreda koje su mu upućivali domaći navijači.

Zanimljivo, Marega je u 60. minuti postigao pogodak za pobjedu Porta od 2:21, a onda je 10 minuta kasnije napustio teren u znak odgovora domaćim navijačima koji su ga vrijeđali zbog boje kože od samog početka susreta.

Glavni sudija mu je zbog te reakcije pokazao žuti karton, a kako se vrijeđanje nastavilo Marega je odlučio napustiti igralište.

Ipak, saigrači su ga uspjeli nagovoriti da ostane na terenu, ali ga je trener Sergio Conceicao u 72. minuti, ipak, zamijenio.

"Maregu su vrijeđali još od zagrijavanja. Mi bismo trebali biti jedna porodica, bez obzira na nacionalnost, boju kože, visinu ili boju koste. Ovo što se dogodilo je neprihvatljivo", rekao je Conceicao nakon susreta.

Na OVOM linku možete vidjeti kako je izgledao njegov izlazak s terena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije