Idealni tim sezone: Miralem Pjanić osvojio "nogometnog Oscara"

Radiosarajevo.ba
Idealni tim sezone: Miralem Pjanić osvojio "nogometnog Oscara"
Na italijanskoj nogometnoj sceni sinoć je upriličena posebna svečanost na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim igračima prošle sezone, a u idealnom prošlosezonskom timu Serie A našao se i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Riječ je o nagradama koje u Italiji popularno nazivaju "Oscar del calcio", što u prijevodu znači "nogometni Oscar", te je na ovogodišnjoj ceremoniji ukazana velika čast bh. veznjaku, koji se našao rame uz rame s najboljim nogometašima svijeta, prenosi Goal.com.

U idealnih 11 prošle sezone dominiraju upravo Pjanićevi saigrači, a idealni tim u formaciji 4 - 3 - 3 je u sastavu: Buffon, Dani Alves, Bonucci, Koulibaly, Alex Sandro, Nainggolan, Miralem Pjanić, Hamšik, Mertens, Higuain i Dybala.

Kao najveća zvijezda večeri predstavljen je slavni golman Gianluigi Buffon, koji je osvojio gran prix ovog takmičenja, dok su titulu najbolje ekipe i trenera odnijeli Juventus, odnosno trener Napolija Maurizio Sarri.

"Kada vidim ovu momčad ne čudim se što smo ispali od Švedske. Nisam očekivao da ću dobiti ovaj trofej, držim ga čvrsto jer nikad nisam bio najbolji mladi igrač", našalio se Buffon na kraju večeri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije