Ibrahimović opet napao Guardiolu: Rekao sam mu da zbog Messija žrtvuje druge igrače

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović opet napao Guardiolu: Rekao sam mu da zbog Messija žrtvuje druge igrače
U intervjuu za Sky Sports napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović podijelio je svoje utiske o radu s Pepom Guardiolom, iz vremena dok su bili u Barceloni.

"U prvih šest mjeseci puno sam postigao, osvojili smo europski i španski Superkup. Tih pola godine bilo je savršeno. Zatim smo promijenili taktičku postavku što nije bilo dobro za mene. Menadžment kluba mi je savjetovao da razgovaram s Guardiolom. Rekao sam mu da zbog Messija žrtvuje druge igrače. Odgovorio je da me je razumio. A onda me ostavio na klupi. Pa je to stalno ponavljao. 'Odlično je riješio problem', pomislio sam", rekao je Ibrahimović.

Švedski fudbaler je objasnio da Guardiola poslije uopšte nije razgovarao s njim. Čak je napuštao prostoriju u koju bi ušao Ibra.

"Shvatio sam da ovo nema nikakve veze s fudbalom. Sam je stvorio problem i nije ga uspio riješiti. Kritikovao me već prvog dana kada mi je rekao da igrači Barcelone neće dolaziti na trening u Ferrariju i Porscheu. Valjda  trebate prvo upoznati osobu pa ga osuđivati. Čitao sam da se isto dogodilo i s Mandžukićem (u Bayernu) i Eto'oom. Guardiola nije najgori trener u mojoj karijeri, ali je svakako najdjetinjastiji. Muškarac mora bit u stanju riješiti probleme", rekao je Ibrahimović za Sky Sports.

Oštre riječi na račun bivšeg trenera Ibrahimović je uputio nakon nedjeljnog engleskog derbija Manchester United - Manchester City, u kojem su bili na suprotnim stranama, kako na terenu, tako i u incidentu poslije utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije