Ibrahimović operirao koljeno, trenutno pod ljekarskim nadzorom

AA
Ibrahimović operirao koljeno, trenutno pod ljekarskim nadzorom
Menadžer Mino Raiola saopćio je kako se karizmatični fudbalski as Zlatan Ibrahimović oporavlja nakon uspješne operacije koljena i kako je potpuno izvjesno da će nastaviti fudbalsku karijeru.

Napadač Manchester Uniteda Ibrahimović povrijedio se tokom četvrtfinalnog meča Europa lige protiv belgijskog Anderlechta koji je odigran 20. aprila.

Njegov menadžer Raiola je za engleske medije kazao kako je operativni zahvat povrijeđenog koljena uspješno izveden i kako je izvjesno da Ibrahimović neće morati okončati karijeru zbog te povrede.

"Ibrahimović je trenutno na rehabilitaciji i pod ljekarskim nadzorom će ostati dok se u potpunosti ne oporavi. Trenutno nije u stanju da daje intervjue, ali ćemo vas izvještavati o njegovoj situaciji", kazao je italijanski menadžer.

Iskusni 35-godišnji Ibrahimović je ove sezone u dresu Manchester Uniteda u svim takmičenjima odigrao ukupno 46 utakmica i postigao 28 golova.

Ugovor s Unitedom mu ističe po završetku ove sezone i neizvjesno je kako će posljednje povreda uticati na njegov dalji angažman na Old Traffordu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije