Ibrahimović kupio Hammarby u koji je stigao novi nogometaš: Nisam Hrvat, Bosanac sam

Radiosarajevo.ba
Ibrahimović kupio Hammarby u koji je stigao novi nogometaš: Nisam Hrvat, Bosanac sam
Foto: Fotbollskanalen / Darijan Bojanić: Majka mi je Hrvatica, ali otac je iz BiH

Zlatan Ibrahimović je odlučio da investira novac pa je tako stigla vijest da je Šveđaninin bh. korijena kupio Hammarby. U ovaj klub stigao je nogometaš naše gore list koji je izazvao pravu pometnju u regionalnim medijima.

Riječ je o Darijanu Bojaniću, koji prema podacima Transfermarkta imaju hrvatsko državljanstvo. Međutim, istakao je da je to greška.

“Nisam Hrvat, porijeklom sam iz BiH. Majka mi je Hrvatica, ali otac je iz BiH pa se ja deklariram kao Bosanac”, rekao je Bojanić za Germanijak, dodavši:

“Rodio sam se u Švedskoj i nikad nisam živio u BiH. Roditelji su ovdje od sredine 90-ih kad sam ja rođen. Pričamo kući na našem jeziku, zato ga i ja tako dobro govorim”.

Nakon toga govorio je o dolasku Ibrahimovića u klub.

“Zlatanov dolazak? Nemam nekih značajnijih komentara na to. Ne znam što bih uopće rekao. Ne znam je li loše ili dobro”, kazao je i dodao:

“Nije dolazio u klub, naši ljudi su išli u SAD. Sportski direktor Hammarbyja otputovao je prije nekoliko dana u Los Angeles i jutros pročitam kako nam je Ibra novi vlasnik. Što će to značiti za klub? Nisam siguran koliko je dobro što će se miješati u transfere ili ne znam što”.

Bojanić ima 24 godine i igra na poziciji veznog fudbalera, a u Hammarby je došao početkom godine iz Helsingborga. Ranije je još nastupao za Ostersund, Geteborg i Osters. Prošao je mlađe selekcije reprezentacije Švedske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije