Ibrahimović igrač čije se ime najčešće traži na pretraživaču Google

Anadolija
Ibrahimović igrač čije se ime najčešće traži na pretraživaču Google
Prema Google Trendsu Zlatan Ibrahimović je premierligaški igrač čije se ime pretražuje u najviše zemalja svijeta. Popularni "Ibrakadabra" je najpopularniji u 36 zemalja od 120 za koje do sredine augusta postoje relevantni podaci, javlja Anadoču Agenc

Među zemljama u kojima se na Googlevom pretraživaću od fudbalera iz engleske Premier lige najviše traži ime Ibrahimovića su Bosna i Hercegovina i Hrvatska iz kojih su njegovi roditelji. Zanimljivo "Ibrakadabra" najtraženiji je i u Francuskoj, zemlji iz koje je drugoplasirani na listi njegov klupski saigrač Paul Pogba. Od ovog ljeta najskuplji fudbaler svijeta je najtraženiji u 29 zemalja.

Dvojac iz Manchester Uniteda slijede: Pedro iz Chelseaja, koji je najtraženiji u sedam zemalja, zatim Jamie Vardy (Leicester, pet zemalja) i Mesut Ozil (Arsenal, tri zemlje). Iza njih je pet igrača sa po dvije zemlje u kojima su najtraženiji, a među njima i Bojan Krkić, fudbaler Stoke Cityja čije ime je na Google pretraživaću najpopularnije u Sloveniji i Srbiji.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije