Ibrahimović dobija kip u glavnom gradu Švedske

Anadolija
Ibrahimović dobija kip u glavnom gradu Švedske
Švedski fudbalski reprezentativac i napadač engleskog Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović u svojoj zemlji je po 11. put proglašen "fudbalerom godine".

Ibrahimović je prisustvovao svečanosti u Globen Areni u Stockholmu, gdje mu je dodijeljena nagrada "fudbaler godine". 

Na ceremoniji je najavljeno da će pored stadiona Friends Arena u Stockholmu biti postavljena statua Zlatana Ibrahimovića. 

Popularni Ibra u svom obraćanju je izrazio zadovoljstvo i sreću obzirom da je 11. put proglašen fudbalerom godine u Švedskoj, što je prokomentarisao na sebi svojstven način:

"Od sada u Švedskoj imam sopstveni klub od 11 igrača". 

U vezi sa odlukom o podizanju njegove statue pored stadiona u Stockholmu, Ibrahimović je kazao kako će u glavnom gradu biti podignut kip mladiću koji je odrastao u četvrti Rosengard u Malmou.

"Kipovi se inače podižu mrtvima, no moj kip će biti podignut dok sam živ. Kada umrem on će biti uspomena na mene. Zahvaljujem se švedskom narodu, bez čije podrške ne bih mogao ostvariti ovaj uspjeh", poručio je švedski fudbaler bh. korijena.

Ibrahimović je također rekao kako mu samo još nedostaje dvorac, te kako se nada da će njegovo ime nositi i jedan od stadiona u ovoj zemlji. 

Na svečanosti u Stokholmu proglasen je i najbolji fudbalski sudac u ovoj zemlji, a ta titula pripala je Stefanu Johannessonu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije