Ibra is back: Ibrahimović zaigrao nakon sedam mjeseci

Radiosarajevo.ba
Ibra is back: Ibrahimović zaigrao nakon sedam mjeseci
Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su Newcastle (4:1) u meču 12. kola Premier lige i izdvojili se na drugom mjestu tabele, s osam bodova zaostatka za liderom Manchester Cityjem.

Gayle je u 14. minuti doveo Svrake u vodstvo no ubrzo su stvari došle na svoje mjesto. Do odlaska na odmor rezultat su preokrenuli Martial i Smalling, da bi u nastavku Pogba i Lukaku pogodili za konačnih 4:1 za Đavole.

Utakmica će se pamtiti po povratku Zlatana Ibrahimovića na teren nakon pauze od sedam mjeseci: Old Trafford je proključao kada je Ibra ušao u igru u 77. minutu umjesto Martiala.

Malo je nedostajalo da se najbolji švedski fudbaler svih vremena u posljednjim sekundama upiše u strijelce, no i ovako trener Jose Mourinho može biit zadovoljan onim što je Ibrahimović pokazao nakon dugog odsustva.

"Osjećam se posebno. Uopšte nisam zabrinut zato što znam šta sam u stanju napraviti", rekao je Ibrahimović.

Upitan da li se plašio da će njegovu karijeru okončati ozbiljna povreda koljena Šveđanin je rekao: "Lavovi se ne oporavljaju kao ljudi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije