Husref Musemić, uoči meča sa Veležom: Mostarci su opasni, želimo tri boda

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić, uoči meča sa Veležom: Mostarci su opasni, želimo tri boda
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Pres-konferencija FK Sarajevo

Sarajevo i Velež će sutra (subota) na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" odmjeriti snage u sklopu šestog kola Premijer lige BiH.

Tim povodom predstavnicima medija jutros su se obratili šef stručnog štaba i defanzivac aktuelnog prvaka BiH, Husref Musemić i Darko Lazić.

“Duel starih rivala nakon četiri godine, što je lijepo za naš fudbal. To je utakmica u kojoj želimo tri boda. Velež ima drugačiju ekipu u odnosu na početak sezone. Dobili su samopouzdanja. Nas očekuju teške utakmice u kratkom periodu, ali navikli smo da igramo često. Milanović se vraća, Hodžić je počeo trenirati. To je što se igračkog kadra tiče”, istakao je Musemić u uvodnom izlaganju, prenosi SCSport.

Lazić je kratko konstatovao:

“Očekuje nas teška utakmica. Mi smo favoriti i želimo tri boda”.

Zatim je ponovo riječ uzeo prvi strateg koševskog kluba:

“Vidjet ćemo jesmo li se odmorili. Utakmica će pokazati. Previše je toplo ovih dana, što nije dobro za oporavak. Poznavajući njihovog trenera, on preferira da igra. Očekujem da će i sutra tako postaviti taktiku. Imaju tri nova igrača. Vjerovatno će i Urdinov debitovati. Očekujem puno šansi i naravno golova. Pozivam navijače da dođu u što većem broju. Ja očekujem dobru utakmicu. Moramo malo planirati odmoriti nekoga. Možda će neko sutra igrati, a u srijedu ne. Moramo s te strane kalkulisati. Ali sutra neće biti puno promjena.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije