Husref Musemić: Prvi smo i želimo tu ostati

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić: Prvi smo i želimo tu ostati
Foto: Dženan Kriještorac / Press konferencija FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ugostiti Nogometni klub Široki Brijeg.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicma medija obratili Husref Musemić i prvotimac Halid Šabanović.

"Mi smo u zadnje vrijeme u zavidnoj formi i tako želimo da ostane. Sigurno da ulazimo maksimalno koncentrisani i neće nas zavarati teža pobjeda i izostanak igrača. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je jako bitna. Vjerovatno će biti svi spremni, Ahmetović je jedini upitan. Možda budemo i rizikovali sa njim, ali to ćemo znati sutra. Atmosfera je dobra, igramo dvije utakmice kući i želimo dobiti obje utakmice", rekao je na početku konferencije za medije - Husref Musemić i nastavio:

"Ne znam jesu li reakcije na moje izjave, ali je bitno da su nešto promijenili. Da li je moja izjava doprinijela tome, to nije bitno. Nama ne nedostaje niko, svi su igrači Sarajeva i u datom trenutku neko dobije više šanse jer smo mi tako odlučili. Zato i imamo 24 igrača da se svi nadoknade. Posljednje dvije utakmice smo odigrali jako kvalitetno i obje smo utakmice dobro odigrali. U zavidnoj smo formi, neugodan protivnik, ali ta njihova teža povreda nas neće zavarati i nećemo misliti lako ćemo. Mi maksimalno i ozbiljno prilazimo ovoj utakmici. Nema pritiska na igračima i sigurno da im ja ne dozvoljavam da idemo ka tom razmišljanju", istaknuo je Musemić.

O utakmici u Krupi na Vrbasu.

"Meni je drago da smo u Krupi odigrali dobro i osvojili bodove i da su igrači vidjeli da mogu. Pokušavamo iz svakoga da izvučemo maksimum. Oni ako sada nisu među 18, ne znači da neće biti u narednoj utakmici. Mene stavljaju u situaciju da moram birati, a neki se možda i neće skidati za narednu utakmicu. Nije mi lako izabrati sastav", rekao je Musemić.

Nakon Musemića predstavnicima medija obrati se i Halid Šabanović.

"Sigurno da nam je svaka utakmica bitna. Prvi smo, tu želimo da ostanemo, tu nam je i mjesto. Sutra želimo tri boda", rekao je Šabanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije