Husić: Imam jednu veliku želju za novog trenera, a on nije Ćiro Blažević

A. S.
Husić: Imam jednu veliku želju za novog trenera, a on nije Ćiro Blažević
Foto: scsport.ba / Azmir Husić

Tuzla City je preko noći ostala bez trenera. Vijest da Milenko Bošnjaković više nije trener Tuzla Cityja iznenadila je ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini, posebno u Tuzli. Bošnjaković je u ovoj sezoni postao hit, baš kao i klub koji je vodio.

Kontaktirali smo Azmira Husića, vlasnika Tuzla Cityja, u želji da  saznamo njegove planove u vezi novog trenera na klupi Tuzlaka. 

Azmir Husić: Ne poredite me sa Nijazom Gracićem, afera "Punac" nije ispoštovana

Nogometaši Tuzla Cityja hit su u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Nakon osam kola momčad koja je prije sedam, osam godina igrala na blatnjavim terenima niželigaških klubova u Miljanovcima, Raincima, Lipnici, Mramoru... sada je hit najelietnijeg nogometnog razreda u Bosni i Hercegovini.

"Još smo u potrazi za trenerom. Ljudi nam nude, neki su se i sami ponudili, imamo 10 imena. Ja, konkretno, imam jednu želju, ta je želja prevelika. Riječ je o velikom stručnjaku s prostora Balkana, koji trenutno radi u inozemstvu. Vidjet ćemo šta će biti", kazao je Husić za Radiosarajevo.ba.

Na naše pitanje da li je moguć povratak saradnje sa Ćirom Blaževićem, Husić je rekao: 

"Ćiro? Blaževiću, svaka čast. Možda i ne bi bilo loše, ali ima neki razlog zaštoi je to nemoguće. Uostalom, ne znam da li je i  spreman nekoga voditi. On je veliki gospodin".

Na kraju, Husić se dotaknuo i Bošnjakovića.

“Nakon Bošnjakovića nijednom treneru koji dođe u naš klub, neće biti lako da ostvrai rezultate. On je podigao ljestvicu, I narednog trenera čeka veliki posao", kazao je Husić, dodajući da će već od 14 sati Samir Muratović, sportski direktorTuzla Cityja, krenuti u pregovore s kandidatima za novog trenera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije