Husref Musemić nakon debakla poslao poruku navijačima Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Husref Musemić nakon debakla poslao poruku navijačima Sarajeva

Nogometaši Sarajeva su doživjeli katastrofu u revanš meču drugog pretkola Europske lige protiv Atalante. 

Tim iz Bergama je na Koševu do vrha napunio mrežu našeg tima, a trener Bordo tima Husref Musemić odmah se izvinio navijačima.

“Izvinjavam se navijačima, ovo je katastrofa. Nisam slučajno govorio da samo disciplinom možemo nešto napraviti. Svako opuštanje je kažnjeno, dali su nam tri gola, a nismo se ni okrenuli. Nesretno smo primili prvi gol, a onda smo im previše dozvolili”, kazao je  Musemić.

Dodao je da igrači nisu ispoštovali dogovor iz svlačionice.

“Igrači nisu poslušali ono što smo se dogovorili. Evidentno je bilo da je ekipa totalno pala poslije trećeg gola. Oni (Atalanta) ne igraju slučajno u Seriji A i ne postižu slučajno takve rezultate. Da smo igrali taktički dobro kao tamo, ne bismo ovo doživjeli”, naglasio je Musemić.

Na pitanje kojeg igrača bi izdvojio, Musemić je kratko rekao:

"Mersudina Ahmetovića. On je nešto pokušavao, ali nije mogao sam".

Musemić se osvrnuo i na potez golmana Bojana Pavlovića koji je, nakon zvižduka sa tribina, navijačima domaćeg tima pokazao srednji prst.

“Nisam vidio taj detalj. Vidio sam reakciju publike i poslije su mi rekli šta je bilo. Publika je s pravim bila ljuta i nije imao pravo da reaguje. Tragali smo za golmanom, ali nismo uspjeli. Ne znam šta će se dešavati sa Pavlovićem, ali vjerojatno ćemo morati tražiti drugo rješenje”, kazao je Musemić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije