Hurem nakon žrijeba u Nyonu: Chelsea favorit, SFK Sarajevo igrat će jako

A.I.M., F.Z.
Hurem nakon žrijeba u Nyonu: Chelsea favorit, SFK Sarajevo igrat će jako
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / SFK Sarajevo igra u Ligi prvaka
Londonski Chelsea bit će protivnik ekipe SFK 2000 Sarajevo u 1/16 finala Lige prvaka, a prve utakmice na rasporedu su 12, odnosno 13. septembra, dok su revanš susreti 14 dana poslije.

Trenerica Samira Hurem priželjkivala je Barcelonu, međutim SFK 2000 Sarajevo odmjerit će snage protiv izuzetno kvalitetne ekipe Chelsea, informacija je koja je stigla nakon današnjeg žrijeba u Nyonu. 

"Svakako da je Chelsea favorit, ali mi ćemo igrati maksimalno, svom snagom da kako bismo svoj klub i bh. ženskinogomet predstavile u pravom svjetlu. Poznajemo njihovu igru, mahom su to i reprezentativke Engleske i da tako kažemo ono što je Chelsea u muškom fudbalu to je ženska ekipa u ženskom takmičenju," kaže Samira Hurem za Radiosarajevo.ba. 

Ističe da je SFK 2000 ulaskom među 32 najbolje ekipe Europe već ispunio svoj cilj. 

"Došli smo do faze u kojoj su svi učesnici jako kvalitetni i koga god da izaberete ozbiljan je protivnik. Međutim, ono što želim naglasiti jeste to da je super da nam dolazi jedan Chelsea, jer time dobijamo na promociji ženskog fudbala i na taj način nastavljamo s našom misijom mijenjanja mišljenja po pitanju njegove važnosti i značaja u bh. sportu," dodaje Hurem. 

Chelsea je bio deveti nositelj u žrijebu s koeficijentom 47.470. Klub je osnovan 1992. godine, a 2010. godine osnovali su i profesionalnu ligu u Engeleskoj. Titulu prvaka Engleske djevojke iz Chelsea osvajale su dva puta, 2015. i 2018. godine, a prošle sezone imale su i odličan nastup u Ligi prvaka.

Dogurale su do polufinala, a redom su izbacivale minhenski Bayern, Rosengard (kvart u kojem je odrastao Zlatan Ibrahimović) i Montpellier. U polufinalu bolji je bio Wolfsburg, a zanimljivo je da su upravo Nijemice tri sezone zaredom izbacivale Chelsea u Ligi prvaka.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije