Humane zvijezde i Veterani FK Sloboda 17. augusta igraju za Tarika Okanovića

A.I.M.
Humane zvijezde i Veterani FK Sloboda 17. augusta igraju za Tarika Okanovića
Foto: Arhiv / Okanović: Još uvijek se oporavlja

U petak 17, augusta u tuzlanskom Mejdanu bit će odigran humanitarni meč između veterana FK Sloboda i Humanih zvijezda, a učešće će osim brojnih bivših reprezentativaca BiH i uspješnih sportista, uzeti i druge javne ličnosti.

S početkom utakmice u 19 sati okupit će se u cilju pomoći Tariku Okanoviću, nekadašnjem fudbaleru FK Sloboda koji se nakon nedvanog moždanog udara postepeno oporavlja u UKC Tuzla.

Selektor Humanih zvijezda i sportski novinar Sinan Sinanović pokušava okupiti što veći broj ličnosti, ali i publike. Tako je između ostalih do sada pozvao sljedeća imena:  Rizo Mešković, Elvir Bolić, Mirza Varesanović, Nikola Nikić, Senad Repuh, Vlatko Glavaš, Nermin Šabić, Senad Brkić, Aldin Džidić, Miloš Đurković, Admir Adžem, Bulent Bisčević, Almir Turković , Aldin Ćenan, Murat Jašarević, Sretko Vukšanović, Damir Hadžić, Emir Hadžić, Adnan Granulo, Mirsad Halilović, Nusret Muslimović,Tarik Cerić, Alen Škoro, Semir Borogovac, Jusuf Pušina, Denis Karić... 

"Prihod od prodatih ulaznica namjenjen je Tariku Okanoviću, čije zdravstveno stanje polako ide nabolje. Od pomenutih imena većina je prihvatila poziv, a bit će i novih imena. Pozvali smo i Prosinečkog, ali on ima zbog obaveze u Sarajevu neće moći prisustvovati. Također, pozvat ćemo i Miroslava Ćiru Blaževića i ukoliko se bude osjećao dobro doći će," govori Sinanović te poziva sve ljubitelje sporta i humaniste da prisustvuju humanitarnoj utakmici i akciji prikupljanja novčanih sredstava za liječenje  fudbalera koji je nekada nosio i kapitensku traku Slobode, a teška životnu bitku bije od maja.

Sedmicu ranije, odnosno u petak, 13. augusta Humane zvijezde uveličat će proslavu stote godišnjice FK Goražde gdje se očekuje veliki broj publike.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije