Hrvatska razbila Slovačku u Trnavi: Holandija ponizila Njemačku u Hamburgu

Radiosarajevo.ba
Hrvatska razbila Slovačku u Trnavi: Holandija ponizila Njemačku u Hamburgu
Foto: Printscreen / Hrvatska pobijedila Slovačku

Hrvatska je sjajnom igrom pobijedila Slovačku u gostima 4:0 u susretu 5. kola kvalifikacija za Euro i došla do vrlo važne pobjede.

Hrvatska je potpuno dominirala u prvom poluvremenu. Perišić i Brozović pogodili su prečku, a Vida i Petković promašili zicere. Ipak, Vlašić je u 45. minuti krasnim golom donio Hrvatskoj zasluženo vodstvo, a Perišić je odmah u 46. povisio na 2:0. Sjajan gol za 3:0 zabio je Bruno Petković u 73. minuti da bi konačnih 4:0 postavio Dejan Lovren u 89. minuti.

Holandija je u gostima savladala Njemačku i nanijela težak poraz Elfu.

Odlična, lepršava igrana Oranja, predvođena Frenkiem De Jongom, bila je previše za Nijemce koji se sada nalaze na drugom mjestu iza Sjeverne Irske koja ima maksimalni učinak nakon četiri odigrana kola.

Njemačku je u vodstvo protiv Holanđana doveo Gnabry u devetoj minuti i sa tim se rezultatom otišlo na odmor. Nakon odmora, Holanđani za svega sedam minuta okreću rezultat. Prvo je De Jong pogodio za izjednačenje da bi autogolom Taha u 66. minuti Holandija povela sa 2:1. Toni Kroos je poravnao rezultat iz penala u 73. minutu, da bi u 79. Malen pogodio mrežu za 3:2. Pobjedu Holanđana ovjerio je Wijnaldum u nadoknadi vremena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije