Hrvatska: Naš igrač je napravio seksistički ispad, zovemo sutkinju cijeli dan

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: Naš igrač je napravio seksistički ispad, zovemo sutkinju cijeli dan
Foto: Index.hr / Fudbaler i sutkinja

Sutkinja Ivana Martinčić prijavila je Vlatka Šimunca, igrača Solina i dijete Cibalije, za šovinizam i seksističko uznemiravanje nakon utakmice 2. HNL između Solina i Sesveta, javlja Index.hr.

Martinčić je sinoć bila četvrta sutkinja na burnoj utakmici Solina i Sesveta te je doživjela jedan od najneugodnijih incidenta u karijeri. Sutkinja iz Koprivnice prijavila je igrača Solina Vlaka Šimunca jer ju je u tunelu nakon utakmice pozvao da dođe u svlačionicu kako bi ju svi mogli izjebati.

Prema službenom zapisniku, Šimunac, inače dijete Cibalije, obratio se 34-godišnjoj sutkinji riječima: "Dođi da te j****o".

Izvršni odbor NK Solin oglasio se saopćenjem.

"Susret drugog kola 2. HNL između Sesveta i Solina udarna je vijest u medijima. Nažalost, ne zbog lijepog gola, odlične utakmice ili punih tribina, već zbog nesportskog ponašanja igrača našeg kluba Vlatka Šimunca.

Kao ugledni športski kolektiv stogodišnje tradicije ne želimo i ne možemo pokušati relativizirati ono što se dogodilo. Podsjećamo, Vlatko je imao glupi seksistički ispad kojim je duboko povrijedio sutkinju utakmice, gospođu Ivanu Martinčić. Loše suđenje i vruća glava nikako ne umanjuju dimenziju incidenta.

Stoga koristimo priliku izraziti najiskreniju ispriku gospođi Martinčić, ne samo zbog negativne medijske percepcije kojoj je klub izložen, već zato što se zaista imamo potrebu ispričati. NK Solin nije udruga koja potiče bilo kakav oblik nesnošljivosti, ponajmanje seksizam. Dapače, ponosni smo što našu djecu odgajamo u duhu kulture dijaloga, poštovanja i tolerancije. Cijelu prošlu sezonu nismo dobili niti jednu novčanu kaznu zbog nesportskog ponašanja naših igrača, trenera, stručnog osoblja ili članova uprave. Tim više nas boli što se dogodilo i što smo vijest u svim relevantnim medijima.

Stoga još jednom koristimo priliku ispričati se gospođi Martinčić i cijeloj športskoj i ukupnoj javnosti. Do sutkinje pokušavamo doći cijeli dan, ali iz razumljivih razloga ne želi komunicirati dalje po ovoj temi.

O kazni igraču ćemo izvijestiti javnost kada se sastane disciplinska komisija kluba i sukladno pravilniku donese primjerenu odluku. Naravno, igrač će imati priliku obratiti se istoj", stoji u saopćenju NK Solin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije