Hrvatska i Francuska love zlato, danas je finale Mundijala!

Radiosarajevo.ba
Hrvatska i Francuska love zlato, danas je finale Mundijala!
EPA / Hrvatski igrači na Mundijalu
Došao je i taj dan, jedan od najvažnijih u ovoj godini za sve ljubitelje fudbala, a najvažniji za navijače reprezentacija Hrvatske i Francuske, koje će u 17 sati po našem vremenu, na stadionu Luzhniki, zaigrati finale Mundijala.

Gledali smo ove godine sjajan Mundijal, jedan od najboljih. Rusija je pokazala da je strašan, sjajan domaćin i nismo svjedočili niti jednom incidentu tokom mjesec dana fudbala.

Gledali smo kako favoriti pakuju kofere i odlaze kući.

Gledali smo kako je Hrvatska rasla u najveću zvijezdu ovogodišnjeg prvenstva. Gledali smo kako su na krilima nacionalnog ponosa rušili jednog po jednog protivnika. 

Padali su redom Nigerija, velika Argentina, pa Island. Potom Danska, a onda i domaćin Rusija, na penale, i na kraju, u polufinalu, pobijedili su i kolijevku fudbala, Englesku.

Stvorili su hrvatski izabranici, na čelu sa Zlatkom Dalićem, veliku magiju, igrali su srcem, a kolika je njihov selektor veličina, shvaća se i u jednoj riječi koju im je rekao pred finale: Uživajte.

Francuska je u grupnoj fazi pobijedila Australiju i Peru, ali je s Danskom igrala neriješeno. Izbacili su potom Argentinu i Urugvaj i, na kraju, Belgiju koja će kući ponijeti bronzano odličje.

Dala nam je Francuska jednog od najbržih trkača na ovogodišnjem prvenstvu, sjajnog mladića Kyliana Mbappea, koji je, uz Luku Modrića, glavni pretendent za zlatnu loptu ovogodišnjeg mundijala.

Inače, finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske sudit će argentinski sudac Nestor Pitana.

Kladionice večeras blagu prednost daju Francuskoj, a mi ćemo citirati jednog od kolumnista uglednog britanskog Guardiana koji je rekao:

Glava kaže Francuska, ali srce kaže Hrvatska!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije