Hrabro Kosovo postiglo tri gola Engleskoj, Srbija savladala Luksemburg

Radiosarajevo.ba
Hrabro Kosovo postiglo tri gola Engleskoj, Srbija savladala Luksemburg
PrtScr / Utakmica Engleska - Kosovo

Nogometna reprezentacija Kosova poražena je večeras rezultatom 5:3 na gostovanju kod Engleske, ali je pružilo sjajnu partiju u okviru kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu 2020. godine.

Kosovo je već u 38. sekundi povelo sa 0:1, da bi Engleska preokrenula rezultat i do kraja prvog poluvremena vodila sa 5:1.

Kosovo je u drugom poluvremenu smanjilo na 5:3, da bi golman Arijanet Murić odbranio penal Harryju Kaneu. Golove za Kosovo postigli su Valon Berisha u 1. i 49. minuti i Muriqi u 55. minuti iz penala. za Englesku su strijelci bili Sterling u 8., Kane u 19. Vojvoda (auto gol) u 38., i dva puta Sancho u 44. i u 45. minuti.

Srbija je u gostima savladala Luksemburg sa 3:1, a golove su postigli Aleksandar Mitrović u 36. i 78. minuti i Radonjić u 55. minuti, dok je jedini pogodak za Luksemburg postigao Turpei u 66. minuti.

Albanija je na svom terenu sa 4:2 deklasirala vrlo jaku ekipu Islanda, a golove su postigli Dermaku u 32. minuti, Hysaj u 52., Roshi u 78. i Sokol Cikalleshi u 83. minuti. U strijelce za Island upisali su se Gylfi Sigurdsson u 47. i Kolbeinn Sigthorsson u 58. minuti.

Crna Gora koju sa klupe vodi naš trener Faruk Hadžibegić poražena je na domaćem terenu od ekipe Češke Republike rezultatom 3:0, a golove za Češku postigli su Souček u 54., Masopust u 58. minuti i Darida iz penala u 95. minuti.

Turska je u gostima sa visokih 4:0 savladala Moldaviju, a golove za Tursku postigli su Cenk Tosun u 37. i 79. minuti, Turuc u 58. i Yazici u 88. minuti.

Od ostalih susreta izdvajaju se Francuska - Andora 3:0 i Litvanija - Portugal 1:5.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije