Hrabri Rođeni na Pecari nisu uspjeli nastaviti sjajni niz

Radiosarajevo.ba
Hrabri Rođeni na Pecari nisu uspjeli nastaviti sjajni niz
Foto: AA / Velež - Zrinjski

Široki Brijeg je u komšijskom duelu ostvario minimalnu pobjedu nad Veležom pred praznim tribinama Pecare.

Podsjetimo, za odigravanje meča u sablasnoj atmosferi “zaslužna” je suspenzija od strane NSBiH, koja je uslijedila zbog dešavanja na meču Široki Brijeg – Sarajevo u sklopu Kupa (3:2).

Do jedinog pogotka na meču domaći tim je stigao u desetoj minuti sa bijele tačke. Prethodno je Bagarić istrčao sam pred Veležovog golmana Bobića, koji mu je odbranio šut, ali zatim je Ćosić srušio napadača Veleža što je arbitru Irfanu Peljti bilo dovoljno da dosudi penal.

Siguran realizator najstrože kazne bio je Toni Jović, koji je svega osam minuta kasnije morao napustiti teren zbog povrede.

Potom je Velež stvorio nekoliko pristojnih prilika, uglavnom preko Berishe, ali nekoliko puta je odlično intervenisao Zlomislić. S druge strane, Mostarci su čak imali i sreće u 28. minuti, kada se lopta nakon šuta Bagarića odbila od obje stative.

U drugom poluvremenu trener gostiju Feđa Dudić sve karte baca u napad, ali njegova ofanzivna taktika sa dosta rizika u odbrani ipak nije urodila plodom. Za takav ishod najveće zasluge ima pomenuti Zlomislić, koji je zaista briljirao danas te zaustavio sve pokušaje Brandaa i Fajića.

Široki je također imao nekoliko dobrih šansi da udvostruči prednost, naročito Bagarić (s pet metara šutirao glavom pravo u Bobića), ali rezultat je ostao 1:0 do završetka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije