Horde zla okupile se ispred Ambasade Hrvatske: Istina za Vedrana!

Radiosarajevo.ba
Horde zla okupile se ispred Ambasade Hrvatske: Istina za Vedrana!
Danas se navršilo sedam godina od ubistva navijača Fudbalskog kluba Sarajevo Vedrana Puljića u Širokom Brijegu uoči utakmice između dva kluba.

Podsjetimo, uoči utakmice ubijen je Vedran Puljić, a šest navijača Fudbalskog kluba Sarajevo je ranjeno. Za ubistvo Vedrana Puljića optužen je Oliver Knezović, ali je on vrlo brzo pobjegao iz zatvora i otišao u susjednu Hrvatsku. Kako se to dogodilo - vjerovatno znaju samo u Širokom Brijegu.

I dok su navijači Fudbalskog kluba Sarajevo već procesuirani i odležali svoje kazne, a još uvijek trebaju platiti basnoslovne novčane kazne, ubica je i dalje na slobodi, a istina i pravda nisu zadovoljene i pitanje je kada će se to desiti. U Širokom Brijegu, ali i susjednoj Hrvatskoj, ljudski život, čini se, ne vrijedi mnogo.

Navijači Sarajeva danas su se spontano i bez najave okupili ispred Hrvatske ambasade i zatražili istinu za Vedrana i pravdu za Horde zla. Organiziranog okupljanja nije bilo kako ne bi zbog nekog neodgovornog pojedinca došlo do nekih nereda.

Nakon što su poslali poruku, navijači ekipe s Koševa u miru su se razišli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije