Horde zla poslale snažne poruke: Stidi se državo, hoćemo istinu za Vedrana

Radiosarajevo.ba
Horde zla poslale snažne poruke: Stidi se državo, hoćemo istinu za Vedrana
Snažne poruke poslali su navijači FK Sarajeva, na derbiju u kojem na Koševu igraju protiv ekipe Širokog Brijega, nakon vijesti da je Oliver Knezović, osumnjičen za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića, oslobođen ove optužnice.

Tokom utakmice, Horde zla su poslale nekoliko poruka, te su od prvog sudijskog zvižduka uzvikivali: "Hoćemo istinu, istinu za Vedrana", a nakon čega su istaknuli i transparent na kojem traže konačnu pravdu za ubistvo koje se dogodilo u Širokom Brijegu.

"Fašizam na tribinama svakodnevica postade, dok istina za Vedrana zataškana ostade", stoji na transparentu istaknutom na sjevernoj tribini.

Također, uslijedilo je i skandiranje uzvika "stidise državo", te je slavlje zbog vodstva FK Sarajeva na ovoj utakmici na neki način prolongirano zbog ovog bunta. Inače Sarajevo je do vodećeg pogotka stiglo u četvrtoj minuti golom Velkoskog.

Podsjećamo, u slučaju ubistva Vedrana Puljića u Širokom Brijegu prije osam godina 24 sata prije ove utakmice došlo je do preokreta. Nakon vještačenja utvrđeno je da kobni hitac nije ispaljen s pozicije na kojoj je staja Oliver Knezović, do sada glavni osumnjičeni za ovo ubistvo.

U izmijenjenoj optužnici, Knezović se tereti samo za pokušaj ubistva, ali nikoga konkretno jer je navodno pucao, "ali bez ciljanja u bilo čijem pravcu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije