Horde zla na grobu Vedrana Puljića: Porodica i navijači traže pravdu

Radiosarajevo.ba
Horde zla na grobu Vedrana Puljića: Porodica i navijači traže pravdu
Navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Vedran Puljić ubijen je na današnji dan prije sedam godina u Širokom Brijegu.

Navijači Sarajeva danas su se, prvo, spontano i bez najave okupili ispred Hrvatske ambasade i zatražili istinu za Vedrana i pravdu za Horde zla. Organiziranog okupljanja nije bilo kako ne bi zbog nekog neodgovornog pojedinca došlo do nekih nereda.

Nakon toga, položili su cvijeće na grob tragično nastradalog Vedrana i simbolično obilježili godišnjicu smrti.

Također, delegacija FK Sarajevo, koju su činili predsjednik Edis Kusturica i v. d. generalna direktorica Sabrina Buljubašić, posjetila je Vedranov grob na gradskom groblju Bare, gdje su položili cvijeće i minutom šutnje odali počast.

Podsjetimo, uoči utakmice između Širokog Brijega i Sarajeva prije sedam godina, ubijen je Vedran Puljić, a šest navijača Fudbalskog kluba Sarajevo je ranjeno. Za ubistvo Vedrana Puljića optužen je Oliver Knezović, ali je on vrlo brzo pobjegao iz zatvora i otišao u susjednu Hrvatsku.

Vedranovoj sahrani prisustvovalo je više hiljada građana, dok danas grob posjećuju porodica i navijači Sarajeva i Željezničara. 

FK Sarajevo je sjevernu tribinu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" - Koševo nazvao "Tribina Sjever - Vedran Puljić".

I dok su navijači Fudbalskog kluba Sarajevo već procesuirani i odležali svoje kazne, a još uvijek trebaju platiti basnoslovne novčane kazne, ubica je i dalje na slobodi, a istina i pravda nisu zadovoljene i pitanje je kada će se to desiti. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije