Hoćemo li ovo dočekati u BiH: Cetinje dobiva prekrasan stadion vrijedan 17 miliona KM

Radiosarajevo.ba
Hoćemo li ovo dočekati u BiH: Cetinje dobiva prekrasan stadion vrijedan 17 miliona KM

Kako bi se unaprijedila sportska infrastruktura na teritoriji Crne Gore, tamošnja Uprava javnih radova trenutno realizira projekte u vrijednosti od oko 15 miliona eura, a računajući investicije završene u protekle tri godine, ulaganja Vlade Crne Gore u sport prelaze 22 miliona eura, piše CdM, na osnovu saopćenja iz Uprave javnih radova i i Ministarstva sporta i mladih.

Jedan od najvećih sportskih projekata je novi fudbalski stadion na Cetinju, čija je izgradnja u toku. Ovaj izuzetno značajan objekat, kojim će se ponositi ne samo grad Cetinje, već i za cijela Crna Gora, realiziraju Vlada C rne Gore, Prijestonica Cetinje i Fudbalski savez Crne Gore.

Vrijednost investicije je 8,8 miliona eura (17,2 miliona KM), pri čemu će Vlada kroz kapitalni budžet izdvojiti oko 4,4 miliona eura. Izgradnja betonske konstrukcije dvije tribine je već završena, a rok za završetak građevinskih radova je kraj naredne godine. Stadion će imati kapacitet 5.192 mjesta, čime će biti ispunjeni UEFA kriterijumi za odigravanje međunarodnih i reprezentativnih utakmica.

Stadion-na-Cetinju-03.jpg - undefined

Foto: UJR Crne Gore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije