HNS će poslati 12 dresova mladim tajlandskim nogometašima

Radiosarajevo.ba
HNS će poslati 12 dresova mladim tajlandskim nogometašima
Hrvatski nogometni savez (HNS) na čelu s predsjednikom Davorom Šuker odlučio je poslati reprezentativne dresove mladićima koji su na Tajlandu proživjeli životnu dramu.

Po povratku hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, Hrvatski nogometni savez i predsjednik Davor Šuker donijeli su odluku o slanju 12 dresova novopečenih doprvaka mladim nogometašima s Tajlanda, koji su krajem juna zbog monsunske kiše ostali zarobljeni u pećini.

Dječaci u dobi između 11 i 16 godina i njihov trener čekali su spašavanje više od dvije sedmice, a konačna je operacija izvlačenja trajala tri dana, pri čemu je jedan spasitelj smrtno stradao.

Hrvatskom nogometnom savezu drago je da se mladi nogometaši dobro oporavljaju te im daruje dresove u znak pažnje za tešku situaciju koju su proživjeli, kao nastavak pružene podrške iskazane čim se nesreća dogodila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije