Hladan tuš na Grbavici: Olimpik ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak

1
Radiosarajevo.ba
Hladan tuš na Grbavici: Olimpik ostvario važnu pobjedu u borbi za opstanak
FOTO: Facebook / zeljeznicar protiv Olimpika

Proljetna agonija Željezničara je nastavljena. Plavi su i dalje bez trujimfa, a večeras su na svom terenu poraženi od Olimpika (1:2) u utakmici 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Vukovi su tako drugi put zaredom slavili na Grbavici, piše Scsport.ba.

Opasna situacija pred golom Olimpika viđena je u četvrtoj minuti, ali intervenisao je Horić. Bekriću je malo falilo da u osmoj minuti, uz pomoć živog zida dovede Plave u prednost, ali dobro je intervenisao Hadžić.

Bojo je uputio opasan udarac u 12. minuti. Hadžiću je ispala lopta, ali na kraju se sve dobro završilo po Vukove. Plavi su došli u prednost u 15. minuti. Izblokiran je pokušaj Zeca, a lopta je došla do Boje, koju ju je poslao u mrežu gostiju.

Nakon pogotka dugo se igralo bez uzbuđenja pred golovima. Olimpik je došao do poravnanja u 33. minuti. Sjajan centaršut uputio je Čurjurić, a Milović je pogodio glavom i šokirao domaće. U 39. minuti Željezničar je imao dobru priliku, ali je Zec snažno šutirao pored gola.

Čurjurić je u 44. minuti šutirao pored gola, a na drugoj strani Bojo je imao još jednu šansu, no odbranio je Hadžić i rezultat je ostao nepromijenjen. Na početku drugog dijela dobru priliku imao je Alispahić. Šutirao je malo pored gola. Duži period niej bilo uzbuđenja, a onda je opasna situacija pred golom Olimpika viđena u 64. minuti, ali Horić je intervenisao.

Vukovi su došli do vodstva u 76. minuti kada je šutirao Šišić, a mladi golman Muftić je nespretno reagovao i lopta je završila u golu Plavih za 1:2. Domaći su do kraja utakmice pokušavali doći do pogotka, ali nisu uspjeli ozbiljine zaprijetiti i na kraju su poraženi.

Željezničar – Olimpik 1:2

Stadion: Grbavica (Sarajevo). Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Žuti kartoni: Stevanović, Juričić (Željezničar), Isić, Gavrić (Olimpik).

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Stevanović, Miletić, Vrhovac, Miličević, Čelikvić, Bekrić (od 62. minute Mujezinović), Bojo 8od 76. minute Alispahić), Veselinović (od 62. minute Hrelja), Gasal (od 76. minute Štilić), Zec (od 71. minute Juričić).

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Horić, Isić, Perišić, Gavrić (od 66. minute Bajraktarević), Hadžanović (od 90. minute Ojdanić), Čurjurić (od 76. minute Karić), Handžić (od 76. minute Lekanić), Šišić, Osmanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije