Historijska utakmica u Travniku: Sastaju se humane zvijezde BiH i Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Historijska utakmica u Travniku: Sastaju se humane zvijezde BiH i Hrvatske
Foto: Pront / Stadion Pirota

U organizaciji udruge PRONT 22. maja 2020. godine stadion Pirota ugostit će najbolje fudbalere Bosne i Hercegovine i Hrvatske svih vremena, a pored fudbalera na ovom humanitarno-fudbalskom spektaklu nastupit će i poznate osobe iz javnog i društvenog života.

Travnik će tog 22. maja ispisati historiju, a ovo će biti prva službena utakmica humanih zvijezda Bosne i Hercegovine i Hrvatske nikad nije odigrana.

Ljubitelji fudbala imat će priliku vidjeti svoje idole iz mladosti, a organizatori navode kako će se potrudit da dovedu neke od aktuelnih nogometnih imena, aktivne sportiste, glumce, pjevače.

"Želimo da dokažemo i pokažemo ljudima da je sport taj koji ujedinjuje i stvara pozitivnu atmosferu", rekli su iz udruge Pront.

Humane zvijezde Bosne i Hercegovine "PRONT" predvodit će rođeni Travničanin Miroslav Ćiro Blažević.

"Najveća nogometna legenda sa ovih prostora definitivno je rođeni travničanin Miroslav Ćiro Blažević, koji će ujedno biti i izbornik ekipe Humanih zvijezda BiH "PRONT". Ćiro će definitivno složiti respektabilan tim, a nadamo se da će se pozivu organizatora odazvati legende bh. fudbala Elvir Bolić, Elvir Baljić, Muhamed Konjić, Vedin Musić, a zašto ne u napad ubaciti i Amela Tuku, koji bi svojim trkom vjerovatno bio velika prijetnja za goste iz Hrvatske", istaknuli su iz udruge Pront.

Uz Ćiru će na klupi biti i Enis Bešlagić, koji je prošle godine sudjelovao na humanitarnoj utakmici u Kiseljaku, te je pokazao odlične trenerske sposobnosti.

Humane zvijezde Hrvatske predvode Dalić, Vlaović, Živković, Bičanić i Šurjak, a ovo je spisak svih potencijalnih učesnika utakmice:

Ivica Grnja (selektor), Zlatko Dalić, Zlatko Mateša, Goran Jurić, Boris Živković, Kruno Jurčić, Mario Stanić, Goran Vlaović, Marko Babić, Tomo Šokota, Vjeko Škrinjar, Mato Neretljak, Željko Ačkar, Vladimir Balić, Darko Čordaš, Miroslav Žitnjak, Antun Labak, Branko Stupar, Amir Kazić Leo, Mate Bulić, Slaven Knezović Grof, Igor Tolić, Marko Sivak, Milan Strelja, Srđan Lakić, Željko Skender, Roberto Alviz, Darko Ćutić, Jure Krstanović, Dražen Ilić, Robert Komljenović, Željko Lapec, Nikola Kristo, Dejan Pap, Nino Tušek, Anica Birać (predsjednica Savjeta udruge), Nives Štrbad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije