Historijska bitka Sarajeva za Europsku ligu: Tri aduta tima s Koševa za Bordo noć

0
A. S.
Historijska bitka Sarajeva za Europsku ligu: Tri aduta tima s Koševa za Bordo noć
Arhiv / Šampion BiH je prošle godine igrao sa Celticom

Može li se večeras oko 22 sati slaviti još Bordo noć? Mnogi su uvjereni da može, jer nogometaši Sarajeva nikada zrelije nisu izgledali da se nađu u grupnoj fazi Europske lige.

Posljednja prepreka na tom putu je škotski Celtic, koji je veliki favorit.

Sarajevo i Celtic su prošle godine igrali dvomeč u prvom kolu Lige prvaka. Tim s Koševa je u oba meča postigao gol Celticu, ali su Škoti nastavili takmičenje.

Ono što daje nadu navijača Sarajeva su tri aduta.

Prvi - igra se samo jedan susret, pa će naš šampion imati kakvu, takvu premoć u odnosu na Škote večeras na Bilinom polju u Zenici. 

Drugi adut je činjenica da se nogometaši Celtica u trećem pretkolu, u kojem je sarajevo nadigrali Budućnost sa 2:1, nisu proslavili u Latviji. Škoti su tek u posljednjim minutama susreta slomili otpor Rige.

Treći adut i najvažniji - jedinstvo tima s Koševa. Trener Vinko Marinović je izgradio kompaktan tim, ekipu boraca koji ako se budu borili svih 90 minuta mogu izboriti historijski uspjeh i plasman u grupu fazu Europske lige.

U prijevodu - srce na teren pa se nadati najboljem...

“Trebat ćemo maksimalnu koncentraciju i zalaganje protiv Celtica. Samo s tim možemo do pozitivnog rezultata. Njihov je stav kako će se odnositi prema Sarajevu. Mi ćemo pokazati da to nije tako kako oni misle i nadam se da ćemo odigrati kvalitetan susret. Naš fudbal je mnogo napredovao i to želimo dokazati”, riječi su šefa stručnog štaba FK Sarajevo Vinka Marinovića.

Kladionica Mozzart tipuje laganu pobjedu Celtica, pa je tako na trijumf škotskog prvaka daje kvotu od 1.35.

No, oni koji vjeruju u pobjedu Sarajeva u regularnih 90 minuta mogu odlično zaraditi jer je kvota čak 9.50.

Ostatak ponude na ovu utakmicu, na kojoj se očekuje i mnogo golova - može pogledati na OVOM linku.

Trener gostiju Neil Lennon istakao je da je ekipa Sarajeva u dobroj formi te da je fizički spremna.

“Sarajevo je u dobroj formi i pobijedili su zadnje četiri utakmice. Radi se o fizički spremnoj ekipi i dat će sve od sebe kao što je to i Riga uradila protiv nas. Naši gostujući rezultati u Europi su prilično dobri. Tu imamo napredak. Nadam se da ćemo protiv Sarajeva iskoristiti naše šanse malo ranije”, rekao je Neil Lennon.

Podsjetimo, Sarajevo je nastupima u Ligi prvaka i Europskoj ligi već osiguralo zaradu od 2,4 miliona maraka (1,2 mlion eura).

Plasman u grupnu fazu Europske lige donosi 2,92 miliona eura.

FK Sarajevo je od tri euroutakmice u ovoj sezoni zaradilo tri miliona KM, a eventualni plasman u grupnu fazu Europske lige donijet će im još 5,8 miliona KM.

Utakmicu na stadionu Bilino polje igra se od 20 sati, a ljubitelji nogometa u BiH i regionu mogu je pratiti u direktnom TV prijenosu na Arena Sportu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije