Hierro i Figo s Prosinečkim: BiH može biti pobjednik svoje grupe u Ligi nacija

Anadolija
Hierro i Figo s Prosinečkim: BiH može biti pobjednik svoje grupe u Ligi nacija
Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, poslije današnjeg žrijeba UEFA-ine Lige nacija u Lausanni družio se s nekadašnjim saigračima iz Real Madrida i Barcelone, Fernandom Hierrom i Luis Figom.

Pričali su o pojedinim uspomenama koje ih vežu, ali i o fudbalskoj reprezentaciji BiH, čiji je Prosinečki selektor od 4. januara ove godine.

I Hierro i Figo smatraju kako BiH u Ligi nacija ima priliku biti prva u grupi u konkurenciji Austrije i Sjeverne Irske, te tako izboriti nastup u A Ligi.

"Obojica vjeruju da BiH posjeduje kvalitetan tim koji može parirati gotovo svakoj reprezentaciji u Europi, te da se možemo i trebamo plasirati i na EURO 2020", rekao je Prosinečki.

Voljom današnjeg žrijeba fudbalska reprezentacija BiH (na 38. mjestu FIFA rang liste) u UEFA-inoj Ligi nacija igrat će protiv Austrije (29) i Sjeverne Irske (25) u B3 grupi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije