'Helem nejse' ima odgovor na vječno pitanje – Ronaldo il' Messi?

Radiosarajevo.ba
'Helem nejse' ima odgovor na vječno pitanje – Ronaldo il' Messi?
Sarajevski hip-hop dvojac 'Helem nejse' poznat i po 'Helem nejse Radio Showu' izdao je drugi single sa nadolazećeg albuma u kojem se ovaj put, uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, dotiče fudbala.

Single 'Fudbalska' dolazi nakon singlea 'Nemam' koji su snimili sa Edom Maajkom i kako najavljuju, kritika je modernog fudbala kroz prizmu svih ljudi koji prate fudbal i utakmice gledaju grickajući košpe uz žustre komentare.

Video za pjesmu je napravljem u formi popularnog „lyrics videa“ kako bi slušaoci bolje i lakše komunicirali sa tekstualnim sadržajem pjesme.

„Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svijetu i prije svega pozitivno utiče na zdravlje onoga koji ga konzumira, ali mi smo odlučili da o tome progovorimo na drugačiji način. Novo vrijeme donosi nove probleme, klasne razlike, rasizam, nacionalizam, mržnju i međusobnu netrpeljivost. Iza svega se krije novac koji će na kraju pokupiti moćnici. Mi se protiv toga borimo pjesmom, jer ipak je teško gledati kako nešto što voliš poprima neke konotacije s kojim se ne slažeš ističu Čika Gagara i Stihomir Klepić.

Svakako našoj reprezentaciji želimo da uspješno prođu kvalifikacije i donesu našoj zemlji novu radost", poručuje sarajevski hip-hop dvojac 'Helem nejse'.

Pa, uživajte u 'Fudbalskoj', čiji tekst potpisuje 'Helem nejse', muziku i aranžman Stjepan Jelica Albino, miks Haris Saračević, a montažu Stihomir Klepić.

Podržite fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, večeras, koja će u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati protiv reprezentacije Estonije na stadionu Bilino polje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije