Hat-trick Messija za ubjedljivu pobjedu Barcelone nad Leganesom

Radiosarajevo.ba
Hat-trick Messija za ubjedljivu pobjedu Barcelone nad Leganesom
Fudbaleri Barcelone nastavili su da koračaju sigurnim koracima ka novoj tituli u Primeri.

Katalonci su u posljednjoj subotnjoj utakmici 31. kola savladali ekipu Leganesa sa 3:1 (2:0) i ponovo je blistao nevjerovatni Lionel Messi.

Omaleni Argentinac je, uprkos činjenici da je rovit i da osjeća posljedice povrede zadnje lože, postigao sva tri gola, od kojih je prvi bio posebno atraktivan.

U 27. minutu fenomenalno je izveo slobodan udarac sa 26 metara i ostavio nemoćnog golmana Leganesa. Messi je tako postigao šesti pogodak iz slobodnjaka u sezoni, nešto što mu nikada nije pošlo za nogom, a također je i prvi igrač koji je u španskom prvenstvu na šest vezanih mečeva pogađao van kaznenog prostora još od učitelja Ronaldinha

Pet minuta poslije prvog, postigao je i drugi – Rakitić je oduzeo loptu na sredini, proslijedio je do Coutinha, ovaj odlično pronašao Messija koji je rutinski šalje u donji lijevi ugao. 

Gabriel je u 68. minutu lijepo pronašao El Zhara koji pogađa donji lijevi ugao sa ivice kaznenog prostora – 2:1. 

Iako se od tog trenutka igralo otvoreno i gosti imali šanse da izjednače, Messi je svojim trećim pogotkom u finišu riješio pitanje pobjednika i pomogao treneru Ernestu Valverdeu da postane najuspješniji u fudbalskom prvenstvu Španije. 

Aktuelna generacija Barcelone ostala je neporažena na 38 uzastopnih susreta u Primeri, izjednačivši rekord Real Sociedada. Klub sa stadiona Camp Nou sada ima 79 bodova, 12 više i utakmicu više od Atletica.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije