Haris Medunjanin debitirao u Sjedinjenim Američkim Državama

Fena/Radiosarajevo.ba
Haris Medunjanin debitirao u Sjedinjenim Američkim Državama
/ Foto: Philadelphia Union
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Medunjanin debitirao je u MLS-u za svoj novi klub Philadelphia Union.

U prvom kolu Union je gostovao kod Vancouver Whitecapsa, a utakmica je završila rezultatom 0:0. Medunjanin je odigrao dobar meč, a na terenu je proveo svih 90 minuta, prenosi Goal.

U idućem kolu, Union na svom terenu dočekuje Toronto. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Philadelphiju prešao iz Maccabi Tel Aviva.

Medunjanin se odlično uklopio u Ekipu Philadelphije, a već je postao i jedan od najvažnijih igrača u svojoj ekipi. Njegov trener ističe kako je Medunjanin najbolji razigravač u ekipi Uniona.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine odlično se snašao u Sjedinjenim Američkim Državama i sigurno da će pružiti odlične partije u dresu Uniona.

"Mislim da ono što mi imamo ovdje u klubu nema mnogo klubova u Europi. Mislim da se možemo pripremati sjajno. Ovdje sam dvije sedmice, ali sam jako sretan što sam tu i mislim da ova ekipa ima potencijal", rekao je Medunjanin po dolasku u Philadelphiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije