Haris Duljević poslao poruku svim Fanaticosima uoči meča sa Sjevernom Irskom

A. Sokolović
Haris Duljević poslao poruku svim Fanaticosima uoči meča sa Sjevernom Irskom
Foto: EPA-EFE / Valentino Lazaro u duelu sa Harisom Duljevićem

Nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras očekuje novo, treće važno iskušenje u Ligi nacija. Nakon što su Zmajevi sa 2:1, odnosno 1:0 pobijedili Sjevernu Irsku i Austriju, pobjeda u večerašnjem duelu na stadionu Grbavica (20.45 sati) se nameće kao imperativ.

Begović: Polako ću tražiti svoju šansu

Džeko: Počeo sam u Želji, nije mi isto igrati na Grbavici i nekom drugom stadionu

Zmajevi žele slaviti protiv Sjeverne Irske i doći na korak do Lige A

Jedino sa sva tri osvojena boda, Zmajevi će biti na korak od osvajanja prvog mjesta u našoj grupi, a ujedno i bliži plasmanu na Final Four Divizije B.  

Važna tri boda

Po povratku repezentacije Bosne i Hercegovine iz Turske, gdje je naš tim u prijateljskom meču odigrao 0:0, na Sarajevskom aerodromu razgovarali smo sa Harisom Duljevićem, Zmajem koji je za Radiosarajevo.ba govorio o atmosferi, navijačima, borbi za plasman na Europsko prvenstvo....

"Prošla je utakmica u Rizeu, odigrali smo 0:0 i možemo biti zadovoljni. Bitno je da se niko nije povrijedio i sada se svi okrećemo utakmici protiv Sjeverne Irske. Ovaj meč je veoma važan i idemo po tri boda", kaže Duljević na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba: Stekli smo utisak da ste se ustalili u startnoj postavi reprezentacije BiH?

Duljević: Meni je, kao i svakom igraču, veoma bitno da budem u startnih 11. Nadam se da će tako biti i u narednim utakmicama.

Radiosarajevo.ba: S Dynamom iz Dresdena ste u seriji od sedam bodova u četiri posljednje utakmice. Da li ste zadovoljni?

Duljević: Imao sam manju povredu, ali ništa strašno. To je sanirano i idemo dalje. Očekujem i bolje rezultate u narednom periodu, iako i ovo je super.

Radiosarajevo.ba: Kako vam izgleda reprezentacija Bosne i Hercegovine u novom, dosta mlađem sastavu?

Duljević: Dobro! U reprezentaciji je odlična atmosfera, u prilog tome su i odlični rezultati. 

 

Radiosarajevo.ba: U 20.45 večeras (ponedjeljak) Zmajeve očekuje važna utakmica protiv Sjeverne Irske?

Duljević: Svaka utakmica nam je do kraja ovog kruga grupne faze u Ligi nacija veoma bitna. Želimo osvojiti to prvo mjesto i večeras nam je potrebna podrška.

Radost Harisa Duljevića nakon gola u Belfastu - undefined

Twitter: Radost Harisa Duljevića nakon gola u Belfastu

Radiosarajevo.ba: U Belfastu ste postigli gol, možemo li se nadati još jednom u revanšu?

Duljević: I ja bih svakako volio. Vidjet ćemo.

Pozdrav "Hordama zla"

Radiosarajevo.ba: Imate li neku poruku navijačima, BH Fanaticosima, za večeras?

Duljević: Da budu pravi, kao što su bili protiv Austrije na Bilinom polju, gdje su navijali svih 90 minuta i bili veoma strpljivi.  Njihova podrška nam je potrebna i vjerujem da ćemo uz njihov glas s tribina doći do važna tri boda. 

Radiosarajevo.ba: S kim ste u FK Sarajevo ostali u kontaktu?

Duljević: Sa svim igračima. Pratim svaku utakmicu i veoma mi je drago da im odlično ide. Sarajevo je moj klub, koji mi je mnogo dao tokom karijere i svim srcem sam uz njih. Pozdrav mojim "Hordama zla". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije