Haris Duljević: Došao sam u zemlju gdje se cijeni rad

Radiosarajevo.ba
Haris Duljević: Došao sam u zemlju gdje se cijeni rad
Foto: Dynamo Dresden / Haris Duljević
Bh. internacionalac Haris Duljević zvanično je postao novi član Dynamo Dresdena.

"Za mene je ovo veliki korak naprijed u mojoj karijeri. Imao sam ponude iz Rumunije, Turske i Španije, ali sam kao kapiten Sarajeva, bio upoznat s prijateljstvom navijača mog bivšeg kluba i Dynama, kao i sa sjajnom atmosferom koja ovdje vlada na utakmicama.  Upravo su ovo bili najveći razlozi zašto sam na kraju stavio vjernost klubu iz Dresdena", rekao je za njemački Bild  Haris Duljević.

Kako kaže, želi sa Dresdenom ostvariti plasman u Bundesligu.

"Po naravi sam veliki radnik, a sada sam došao u zemlju u kojoj se rad cijeni. U proteklom periodu trenirao sam individualno i osjećam se dobro. Ipak, potrebno je još nekoliko treninga da dođem na nivo ostatka mog novog tima", objašnjava 23-godišnji ofanzivac.

Haris Duljević - undefined

Foto: Dynamo Dresden

U intervjuu za Bild, Duljević je otkrio i ko mu je fudbalski uzor.

"To je Ronaldinho. On je za mene najbolji fudbaler na svijetu."

Podsjećamo, Duljević je sedmo pojačanje u ljetnom periodu za njemački klub. On je u Dynamo došao kao slobodan igrač, pošto mu je ugovor sa FK Sarajevom završio na kraju prošle sezone.

Naš fudbaler potpisao je ugovor na tri godine do 30. juna 2020. godine.

U budućnosti će nositi dres sa brojem 11. 

Generalni direktor Dynamo Dresdena Ralf Minge izjavio je da su pratili Duljevića još od prošle jeseni i da su sada presretni jer su igrača ovakvog kalibra uspjeli dovesti besplatno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije