Haos u reprezentaciji Hrvatske: Selektor Dalić protjerao Kalinića

A. S.
Haos u reprezentaciji Hrvatske: Selektor Dalić protjerao Kalinića
Foto: Twitter / Nikola Kalinić
Nogometnu reprezentaciju Hrvatske od jutros potresa veliki skandal, nakon što je selektor Zlatko Dalić protjerao napadača Nikolu Kalinića sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Zvijezda italijanskog Milana rano jutros napustio je kamp Vatrenih i za njega je Mundijal završen.

Prema pisanju hrvatskih medija, Kalinić je protjeran iz kampa reprezentacije Hrvatske rano u ponedjeljak, nakon što je narušio disciplinu i pravila ponašanja.

Problem između selektora Dalića i Kalinića je nastao još za vrijeme utakmice između Hrvatske i Nigerija (2:0), kada je napadač Rossonera trebao ući u igru u drugom poluvremenu.

Dalić je, navodno, označio Kalinića kao igrača koji treba da uđe u igru, ali je on to odbio. 

Razlog - bolovi u leđima koje je Kalinić osjetio  tokom zagrijavanja.

Zanimljivo je bilo u kampu Vatrenih u nedjelju, kada se Kalinić nije pojavio u dogovoreno vrijeme.

Boris Nemec, zvanični ljekar Hrvatske, kazao je da mu je poznat "slučaj Kalinić" i da u ovom trenutku nema potrebe za pregledom igrača Milana.

"Kalinić ne mora doći na pregled, znamo uzrok", kazao je Nemec okupljenim hrvatskim novinarima. 

Nedjelja je nekako prošla, ali je ponedjeljak donio stvarnost i odluku Dalića da protjera Kalinića sa Mundijala.

Od samog jutra, ova vijest je top tema u hrvatskim sredstvima informiranja. Čak su i vijesti na HRT-u u 10 i 12 sati počinjale sa ovom informacijom iz Rusije.

Razlog je više nego opravdan, s obzirom na to da je Hrvatska na startu upisala veliku pobjedu i nakon 20 godina prvi put sa tri boda otvorila Mundijal, a samim tim u Rusiji imala i velike ambicije.

Selektor Dalić je najavio da će se javnosti obratiti u 16 sati, kada će dati više detalja. 

Kalinić se još nije oglasio.

  

Blažević: Ja sam u šoku

Kontaktirali smo nekadašnjeg selektora Hrvatske, Miroslava Ćiru Blaževića, da za naš portal komentira situaciju u Rusiji.

"Iskreno, ja sam u šoku. Kada sam čuo vijest nisam mogao vjerovati. Svi su u reprezentaciji Hrvatske disali jednim plućima. Nadam se da ova vijest neće poremetiti atmosferu, koja je koliko sam čuo, bila sjajna", kazao je Blažević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije