Haos na meču EL: Sudija povrijeđen od topovskog udara, okršaj navijača na tribini

Radiosarajevo.ba
Haos na meču EL: Sudija povrijeđen od topovskog udara, okršaj navijača na tribini

Sudija utakmice 2. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu između Craiove i Honveda, Arnold Hunter, završio je u bolnici nakon što ga je povrijedio topovski udar koji je doletio s tribine.

Igrala se 120. minuta utakmice u Rumuniji, odnosno posljednja minuta produžetka, kada je među igračima kod gol-aut linije nastalo komešanje. Sudija je stao sa strane kako bi vidio što se događa, a onda je s tribine bačeno pirotehničko sredstvo koje je eksplodiralo

Sudija Hunter pao je na koljena i odmah se primio za desno uho. Nedugo nakon toga ušli su i doktori, a potom i kola Hitne pomoći u kojima je prevezen u bolnicu. 

Istovremeno je manja navijačka grupa mađarskog Honveda pokušala doći do tribine na kojoj su bili smješteni domaći navijači, no u tome ih je spriječio suzavac koji je bacila policija. 

Nakon više od 45 minuta pauze, susret je dovršen izvođenjem penala, jer je nakon svekupno 210 minuta igre bilo 0:0.

Domaća ekipa je prošla dalje boljim izvođenjem penala (3:1), ali ostaje za vidjeti ko je krivac za incident koji je šokirao Europu.

Ako se pokaže da su domaći navijači prouzrokovali povredu sudije, moguće da će Craiova biti izbačena iz daljnjeg natjecanja, a Honved izboriti daljnju fazu natjecanja

Zasada ekipa iz Rumunije ide dalje...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije