Halilhodžić za Radiosarajevo.ba: Ne znam da li da prihvatim ponudu ili da se odmorim

F. Z.
Halilhodžić za Radiosarajevo.ba: Ne znam da li da prihvatim ponudu ili da se odmorim
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vahid Halilhodžić
Vahid Halilhodžić traženo je trenersko ime širom svijeta. Ovaj Jablaničanin na meti je velikih svjetskih klubova i reprezentacija, ali još uvijek nije donio odluku o nastavku svoje karijere.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba istaknuo je kako je "zatrpan" ponudama kako reprezentacija, tako i klubova. U stranim medijima mogli smo pročitati da su za usluge legende mostarskog Veleža najviše zainteresovani Alžir s kojim je igrao na Svjetskom prvenstvu i redovni učesnik Mundijala - reprezentacija Južne Koreje.

"Imam puno kontakta, lijevo - desno. Moguće je da preuzmem jednu selekciju uskoro, ali još uvijek nije ništa sigurno. Dilema je da li da preuzmem ili da se malo odmorim. To sve zavisi od mnogo stvari. Ima dosta selekcija koje su me kontaktirale, ali ne bih govorio o imenima. Puno je klubova i selekcija koje su željele da radim s njima, ali sam još uvijek u fazi razmišljanja za daljnji tok moje karijere", kaže Halilhodžić.

Podsjetimo, Halilhodžić je s Japanom izborio mjesto među 32 najbolje ekipe na svijetu, ali je nekoliko mjeseci prije Mundijala dobio otkaz. Kaže da utakmice Japana iz Rusije nije gledao. Ostaje dojam da se utakmica s Belgijom ne bi završila porazom da je na klupi sjedio legendarni Vaha.

"Vjerovatno ne bi, ali ja ne bih da razgovaram o Japanu. Nisam gledao utakmice. Ipak kada imaš jednu takvu prednost, kod mene se rijetko dešava da se to može preokrenuti u korist protivnika", jasan je Halilhodžić.

Vahid Halilhodžić - undefined

Na kraju Francuska je postala prvak svijeta. Halilhodžić ističe kako su Francuzi zaslužili titulu, ali da su Hrvati ti koji su napravili veliki rezultat.

"Gledao sam većinu utakmica. Ne baš sve, ali Francuska je zasluženo osvojila Mundijal. Ipak treba naglasiti fantastičan uspjeh reprezentacije Hrvatske. To je izvanredan rezultat - igrati finale Svjetskog prvenstva. Bili su čak i bolji u nekim segmentima igre od Francuske. Francuzi su imali i malo sreće, ali ipak mislim da su na kraju zasluženo postali prvaci svijeta. Imaju mladu ekipu, dobru atmosferu i vjerovatno će ta ekipa u narednih par godina moći dominirati svjetskom fudbalskom pozornicom", kaže Halilhodžić.

Smatra kako Hrvatska ima izuzetno talentovanu generaciju u koju se odlično uklopio i Zlatko Dalić. 

"Zlatko je imao sreću što je naslijedio jednu grupu igrača koja već godinama igra i koja je godinama pokazivala svoj talenat, ali nikada nije otišla do kraja svojih mogućnosti. Ovo je prvi put da ta selekcija koja ima puno kvaliteta i individualno i kolektivno dogura do finala. Zlatko je tu uskočio u zadnji momenat, dobro je držao konce, stvorio je dobru atmosferu i u svakom slučaju želim čestitati i njemu i igračima na izvanrednom podvigu koji su napravili na Svjetskom prvenstvu", ističe Halilhodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije