Hajradinović: Moja budućnost je u Olimpicu

Radiosarajevo.ba
Hajradinović: Moja budućnost je u Olimpicu

Haris Hajradinović predstavljan je kao najtalentovaniji omladinac Željezničara posljednjih godina. Okretni ljevak razornog šuta, sjajnim igrama u juniorskom sastavu Plavih skrenuo je pažnju selektora juniorske reprezentacije za koju standardno nastupa. Hajradinović je za tim Amara Osima debitovao u pretposljednjem kolu prošle sezone kada je na Grbavici gostovala Kozara. I kada se očekivao potpis profesionalnog ugovora s matičnim klubom, uslijedio je neočekivan epilog.

Sjajne predispozicije za napredak

''Želio sam ostati u Želji, potpisati ugovor i nositi dres kluba u kojem sam ponikao. Željo je moja prva ljubav, ne krijem to, volim taj klub i niko ne bi bio sretniji od mene da sam nastavio igrati na Grbavici. No, moj menadžer nije se uspio dogovoriti s gospodinom Osimom, Olimpic je bio konkretniji i sad sam tu. Nemam pravo da se žalim, sve je odlično, radi se muški, jako, i mislim da je dolazak na Otoku bio ispravan potez'', govori Hajradinović na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba. 


''U ekipi se niko ne ističe, jer naš trener to ne dozvoljava. Svi fudbaleri imaju isti tretman što je odlična predispozicija za kvalitetan rad i napredak. Manji je pritisak, više prostora za igru i Olimpic je san svakog mladog fudbalera. Igram u sjajnoj ekipi, i mislim da ćemo u sezoni koju nestrpljivo iščekujemo, ravnopravno konkurisati u borbi za Evropu pa čak i titulu prvaka BiH''.

Haris Hajradinović rođen je u Sarajevu 18. februara 1994. godine. Prve fudbalske korake napravio je u Željezničaru, a završetkom juniorskog staža, potpisuje dvogodišnji ugovor s Olimpicom.
Ekipa za vrh

Premda su prošlu sezonu završili na korak od plasman u Evropa ligu, u Olimpicu ne gube nadu da će u predstojoj, izboriti toliko željeni nastup u Evropi. Hajradinović vjeruje u svoj tim.


''Lično bih bio jako iznenađen da se ne plasiramo u Evropu. Od igrača iz prvog tima samo je Harba otišao, dovedena su kvalitetna pojačanja, ekipa je uigrana i spremna za podvig. Sve funkcioniše besprijekorno, prezadovoljan sam svakim novim danom u Olimpicu. Želim biti dio tima koji će pobjeđivati'', govori Hajradinović na kraju razgovora za Radiosarajevo.ba.

Menadžer juniorskog reprezentivca je Zoran Lemić, vlasnik agencije sa sjedištem u Holandiji. Ilustracije radi, Lemićeva agencija realizovala je nekih od najvećih svjetskih transfera posljednjih godina. Posredovali su u prelasku Drogbe, Davida Luiza i Alexa u Chelsea, Eto'o u Anzhi itd.
Jusufbegović: Hajradinović je supertalentovan fudbaler

''Hajradinović je sjajno odradio pripreme i ne treba iznenaditi ako pronađe svoje mjesto u timu. Radio je naporno, vidjela se želja u svakom njegovom pokretu i siguran sam da će iskoristiti priliku koju dobije. Sezona je duga, povrede i kartoni ponekad će krojiti naš tim a igrač njegovog potencijala i svestranosti sjajno će nam doći u rotaciji'', pun je riječi hvale prvi trener Olimpica Nedim Jusufbegović

Hajradinović nije prvi mladi fudbaler koji je Grbavicu zamijenio Otokom. Naime, u današnjem timu Vukova, igraju čak četiri nekadašnja juniora kluba s Grbavice. Pored Hajradinovića, tu su Faruk Brković, Dženan Durak i Rijad Pljevljak

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije