Hadžić: Lijepo je biti dio najvećeg bh. kluba

Radiosarajevo.ba
Hadžić: Lijepo je biti dio najvećeg bh. kluba

Emir Hadžić pojačao je fudbalski klub Sarajevo pred početak evropskih nastupa kluba s Koševa. Sjajni napadač izvrsno se uklopio u tim, izborio svoje mjesto u sastavu i u potpunosti opravdao očekivanja navijača i stručnog štaba. 

Hadžić uz dosta entuzijazma govori o nastavku evropske avanture, Premijer ligi i svemu što ga veže za nastupe u bordo dresu.

''Prelijepo sam primljen u novom klubu. Osjećam se kao da sam tu već dugo i uvjeren sam da će iskustvo u fudbalskom klubu Sarajevo obilježiti moju karijeru. Ide nam dobro, ekipa je kvalitetna i sve je podređeno revanš utakmici sa Zetom u kojoj ćemo pokazati da smo bolji i podariti našim navijačima prolaz u posljednju fazu kvalifikacija za Evropa ligu'', govori Hadžić u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba.

Fudbaler rođen u Kaknju na početku profesionalne karijere nosio je dres ljutog rivala svog sadašnjeg kluba.

Željezničar je prošlost, Sarajevo prelijepa budućnost

''U Željezničar sam došao kao mlad igrač u ranoj fazi karijere. Zadržao sam se tamo četiri godine koje uglavnom pamtim po dobrom. 

 Emir Hadžić već je postigao tri gola za Sarajevo (FOTO: Branimir Prijak, Radiosarajevo.ba)

Iskustvo s Grbavice pomoglo mi je u razvoju karijere, a sada sam skoncentrisan samo na Sarajevo. Presretan sam što sam tu, mislim da možemo napraviti velike stvari i uistinu sam napravio sjajan potez dolaskom na Koševo''

Emir Hadžić rođen je 19. jula 1984. godine u Kaknju. Karijeru je počeo u Rudaru, zatim je igrao za Željezničar, Celje, Čelik, Panetolikos, Istru i Honved. 

Sarajevo je novu sezonu otvorilo neočekivanim remijem s Čelikom na domaćem terenu. Hadžić vjeruje da je sinoćnji meč bio samo trenutak slabosti za njegov tim koji je svu energiju usmjerio na susret sa Zetom.

U Podgoricu po novu pobjedu

''Malo nas je poremetio neočekivan remi s Čelikom na otvaranju premijerligaške sezone. No, sve ekipe u ligi formu su tempirale za početak lige, svi su svježi i spremni a tu je i dodatni motiv za sve timove koji igraju sa Sarajevom.

 Hadžić slavi gol Sarajeva protiv Levskog (FOTO: Branimir Prijak, Radiosarajevo.ba)

Mi smo sve snage usmjerili na revanš sa Zetom, cijeli klub diše za tu utakmicu koja je svakako najvažniji moment sezone. Želimo novu pobjedu, a poslije toga ćemo se posvetiti Premijer ligi i nadoknaditi sinoć izgubljene bodove'', govori na kraju razgovara za Radiosarajevo.ba fudbaler Sarajeva Emir Hadžić.

Sjajni napadač za Sarajevo je u Evropi već postigao tri gola i nema sumnje da je Bordo tim konačno dobio rasnog strijelca koji će u ovoj sezoni predvoditi napadačku liniju jednog od favorita za titulu prvaka države. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije