Hadžibegić: Salah, Messi, Ronaldo... zbog njih se dolazi na stadion

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Salah, Messi, Ronaldo... zbog njih se dolazi na stadion
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Salah
Odigrane su dvije poslijednje utakmice iz prvog kruga u grupama. Možemo realno kazati da se na Mundijalu u Rusiji igra dobar fudbal, ili sve bolji i bolji.

Piše: Faruk Hadžibegić

Rezultat utakmice Kolumbija – Japan za mene nije iznenađenje. Vidjeli smo to na terenu. Japan, kao i uvijek, vjeran svojim principima. Kolektiv i požrtvovanje, a i nisu tako loši igrači protiv Kolumbije koja je počela utakmicu u dizel ritmu i po meni s jednom dozom preuvjerenosti.

To im se uistinu osvetilo, jer mislili su da će na iskustvo napraviti nešto. Zaboravili su na jednu motivaciju kod Japana, a to je da do danas nisu nikada na Mundijalu pobijedili jednu selekciju iz Južne Amerike.

Kolumbija je dosta dobro završila prvo poluvrijeme, jer je od treće minute igrali s igračem manje.

Međutim, Japan je u drugom poluvremenu u formaciji 4-4-2 nametnuo ritam i pitanje pobjednika nije se postavljalo.

Druga ili zadnja utakmica u grupama u prvom kolu je bila Poljska - Senegal. Dva prilaska igri totalno različita -  jedan izuzetno patriotski, igra za ponos familije, mislim na Senegal, koji je dao sve što je imao u sistemu 4-5-1.

Poljska nije loša ekipa ali je bila iznenađena solidnošću reprezentativaca Senegala.

Faruk Hadžibegić - undefined
Većina igrača poljske reprezentacije igraju u europskim dobrim klubovima, ali kod 0:2 je bilo kasno. Ustvari, gledali smo dobru utakmicu.

Zadnja utakmica večeri je otvorila drugo kolo grupnih utakmica. Ko bolji za spektakl nego Rusija - Egipat

Rusija, koja je bila osvježenje u prvoj utakmici i s neočekivanih 5:0 protiv Saudijske Arabije.

Mohamed Salah je samim svojim prisustvom dao notu spektaklu, njegova ekipa je automatski bila bolja, dok je protivnik bio puno više skoncentrisan i motivisan. Za publiku i da ne govorim.

Prvo poluvrijeme je to potvrdilo, iako su, po meni, ruski igrači dobili prvo poluvrijeme na poene. Egipat je u formaciji 4-3-3 napravio malo problema ruskoj reprezentaciji.

Drugo poluvrijeme je krenulo jakim ritmom i Rusi su u kratkom periodu euforije i sretne efikasnosti došli brzo do 3:0.

Egipat se nije predavao i uspio je da smanji preko Salaha. Želim spomenuti Salaha, jer je transformisao ekipu i opravdao očekivanja.

Takve igrače treba gledati i kad slabo igraju, jer uvijek nešto naprave, neki potez, fintu, dribling...

Messi, Ronaldo, Salah... zbog njih se ide na stadion.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije