Fazlagić, Pašić, Hadžibegić i Baždarević prognoziraju novog svjetskog prvaka

Radiosarajevo.ba
Fazlagić, Pašić, Hadžibegić i Baždarević prognoziraju novog svjetskog prvaka
Svjetsko nogometno prvenstvo počinje u četvrtak utakmicom Rusija - Saudijska Arabija. Kako nikada do sada očekuje nas zanimljiv Mundijal, na kojem nema izrazitog favorita.

Za razliku od nekih ranijih svjetskih prvenstava, ovaj koji slijedi u Rusiji, prema prognozama stručnjaka, mogao bi donijeti najviše uzbuđenja

Kontaktirali smo naše stručnjake kojima smo postavili dva pitanja:

1. Ko su, prema Vašem mišljenju, favoriti za osvajanje svjetske titule?

2. Koji bi igrači mogli obilježiti Svjetsko prvenstvo?

Evo kako su odgovorili:

Predrag Pašić, učesnik Mundijala 1982. u Španiji:

"Nisam nešto specijalno razmišljao. Radujem se Svjetskom prvenstvu, jer će btii veoma dobro. Ima dosta dobrih ekipa, bit će vrlo interesantno. Kada su u pitanju favoriti, to je klasika. Stručnjaci govore, a i ja tako mislim, prvaka treba tražiti između Njemačke, Brazila, Argentine. Španije.  Francuska se pridružila ovih favoritima. Imamo najmanje pet, šest ekipa koje po svom kvalitetu su veoma blizu.  Hrvatska ima odličnu repku i bit će problem svima. Srbija nije loša, ali nije u rangu ekipa za najveće domete. Očekujem da će biti iznenađenja, kao selekcija Egipta, Salah i drugovi su u top formi. Od igrača izdvajem Messija, a za Neymara ne očekujem da će biti među glavnima zbog povrede. Griezmann je u top formi, on bi mogao obilježiti ovaj Mundijal."

Predrag Pašić - undefined

Mehmed Baždarević, bivši selektor reprezentacije BiH:

"Očekujem zanimljiv Mundijal, s otvorenim utakmicama i mnogo golova. Ne treba mnogo pametovati i pored Brazila, Argentine, Belgije i Francuske tražiti nekog novog svjetskog prvaka. Francuska mi se dopada, igraju zrelo i da imaju još jednog vrhunskog stopera kazao bih da su oniprvi favoriti. No, i ovako pratit ćemo vrhunski nogomet. Bit će mnogo golova, možda i najviše do sada, a veće prognoze se očekuju tek u drugom dijelu, nakon grupe faze. Najbolji pojedinac? Leo Messi. On je genije i vrijeme je da se dokaže i na Mundijalu. Možda bude prevaga i za naslov prvaka svijeta".

Press_Mehmed_Bazdarevic_4_RSA.jpg - undefined

 Mirsad Fazlagić, učesnik Evropskog prvenstva 1968:

"Debakl koji je doživio Brazil na prošlom Nundijalu, nastojat će sada da opravda svoju bivšu i sadašnju veličinu. U favorite ubrajam i Njemačku i Argentinu. Dodao bih i Francusku, koja ima sjajne igrače. Od ove četiri reprezentacije treba tražiti pobjednika. Određeni uspjeh bi mogla ostvariti Hrvatska. Mandžukić, Modrić i dvojac iz Intera, Perišić i Brozović, su garancija uspjeha. Srbija ima dobre igrače, ali je teško kazati da li će ih novi selektor uspjeti izvesti na pravi put. Od igrača očekujem da će Neymar, Messi i Ronaldo svojim igrama obilježiti Mundijal. Da je mlađi Modrić, i on bi biio tu, ali sa svoje 32 godine, teško".

Mirsad Fazlagić - undefined

Faruk Hadžibegić, učesnik Mundijala 1990. u Italiji:

"Sljedećeg šampiona treba tražiti između Brazila, Argentina, Njemačke, Španije i Francuske. Grupe su dobro raspoređene, ali je teško kazati da li će ovo svjetsko biti bolje od prethodnog. Očekuje se potvrda Messija kao najboljeg igrača. Ovaj Mundijal mogao bi biti jako dobar za Argentinu. Mnogi se pitaju može li Ronaldo da se nametne kao broj jedan u svijetu. To je pitanje koje se postavlja. Volio bih da se neko pojavi od igrača poput Salaha. Šteta je što nema nas, jer su Džeko i Pjanić napravili veliku sezonu. Srbija i Hrvatska imaju teške grupe, ako prođu u osminu finala bit će dobro za njih. Pratio sam njihove medije, nema one pobjedničke atmosfere..."

Faruk_Hadzibegic_Press_RSA1.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije