Hadžibegić: Messi se vraća kući? Ne želim vjerovati da je to istina

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Messi se vraća kući? Ne želim vjerovati da je to istina
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Messi i Modrić
Današnje utakmice nisu donijele ništa novo ili što nismo znali. U grupi C, Francuska već kao favorit grupe ili jedan od favorita za titulu, ostvarila je drugu pobjedu i osigurala prolazak dalje.

Piše: Faruk Hadžibegić

Nisu bili briljantni ni u sistemu 4-2-3-1, ali su zaslužili pobjedu. Bili su bolji u odnosu na njihovu prvu utakmicu.

Da se rezultatski završilo drugačije ne bi bilo prostora za žaljenje, jer ekipa Perua je bila ravnopravan protivnik, koja je pošteno pokušala sve, ali bez uspješnog rezultata kao i u prvoj utakmici.

Oni su već eliminirani i po meni je šteta, pogotovo što Danska i Australija nisu ni bolji, niti su bolje igrali. Istina, igraju ozbiljno i disciplinovano, ali vrlo klasično 4-4-2 sa velikom disciplinom i odgovornošću, ali bez promjene ritma, bez dobrog pasa i  driblinga „jedan na jedan“.

Igraju upravo kako su i navikli već godinama po ideji "važno je učestvovati". Volio bih ja biti na njihovom mjestu, ali ipak meni fali malo vatre.

Hadžibegić - undefined

Hadžibegić

Treća današnja utakmica bila je taktičko nadmudrivanje. Hrvatska u postavi 4-2-3-1 jaka sa svoja tri boda iz prve utakmice. Igrala je dosta mudro, bez velikog rizika. Vrlo su bili efikasni u svemu što su radili, tako da i stvorili dvije dobre prilike u prvom poluvremenu preko Rebića i Mandžukića.

Argentina neprepoznatljiva skoro mrtva, bez ideje. Sve se očekuje od Messija, ali ništa. Po meni je problem u sredini, gdje su strašno spori u igri. Prelazak iz odbrane u fazu napada traje dugo, igra se pasovima s boka, pogotovo Mascherano od kojeg se najviše očekivalo (ono što radi u Barceloni), ostali su suviše limitirani.

Messi ne može sve sam, u drugom poluvremenu ništa novo. Argentina je bila pod većim pritiskom, nego Hrvatska. Iako je Sampaoli uveo Higuana, golman pravi kardinalnu pogrešku. Hrvatska nakon vodstva prelazi u dobro organizovani odbrambeni sistem 4-5-1.ž

Argentina je vjerovatno svjesna da više ne zavisi od sebe, nego od Islanda i Nigerije. Čujem komentatore „Messi se vraća kući...“. Ne želim pomisliti da je to istina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije