Hadžibegić: Francuska slavi, ali razloga za slavlje imaju i Vatreni

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Francuska slavi, ali razloga za slavlje imaju i Vatreni
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Messi i Modrić
Prije početka Svjetsskog prvenstva u Rusiji kazao sam da je Francuska u prvog grupi favorita za naslov i na kraju se to i obistinilo.

Ne želim sada biti general poslije bitke, jer za tim nema ni potrebe, ali koristim priliku da čestitam Hrvatskoj na drugom mjestu.

Piše: Faruk Hadžibegić

Vjerujem da ni najveći optimisti kod naših susjeda nisu vjerovatli da njihovi ljubimci mogu doći ovako daleko na Mundijalu. Iskreno i mene su iznenadili. Posebno nakon što sam ih gledao na američkoj turneji prije SP-a, gdje su bili ispod očekivanja.

Faruk_Hadzibegic_Press_RSA3.jpg - undefined

Velike zasluge za uspjeh idu i na račun selektora Zlatka Dalića. Vrhunski je motivirao igrače, iz njih izvukao maksimum. Neću kazati da je on neki čarobnjak, jer je imao sjajne momke, vrhunske nogometaše, ali mu pripadaju zasluge da je utegnuo tim i doveo ih do vicetitule prvaka svijeta.

Finale sjajno, šest golova i gledaoci su sigurno uživali. Više su se radovali Francuzi, ali ne trebaju ni Vatreni tugovati. 

Glavu gore, Modrić i društvo. Luki veliko bravo za Zlatnu loptu i hvala vam na prekrasnom Mundijalu i čestitke od svih nas iz Bosne i Hercegovine.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije