Hadžibegić: Dok čekam da Messi krene, Engleska me oduševila

Radiosarajevo.ba
Hadžibegić: Dok čekam da Messi krene, Engleska me oduševila
FOTO: Radiosarajevo.ba / Hadžibegić
Od početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, iako smo imali malo razočarenja, igra se sve bolje i bolje. To se vidi prema navijačima i kritikama štampe ili sportskih novinara koji prate Mundijal u Rusiji.

Piše: Faruk Hadžibegić

Neki rezultati su neočekivani (Meksiko - Iran - Švicarska - Island), ali tim bolje.

Skoro da sve prognoze padaju u vodu. Sada, na primjer Meksiko, može biti prvi u grupi i zavisi sam od sebe.

Pobjede Hrvatske i Srbije su isto tako interesantne, gledajući prognoze ko bi protiv koga mogao igrati u nastavku takmičenja. Vrlo bitno i interesantno, a tek smo na kraju prvih utakmica u grupama.  Stvarno ćemo sa interesovanjem posmatrati šta će se desiti dalje.

 Htio bih više govoriti o igri skoro svih selekcija.  Primjetio sam da se uglavnom igra u sistemu  4-2-3-1 ili 4-3-3, sa jako puno discipline u fazi odbrane poslije izgubljene lopte.

Dosta su oprezni svi selektori pa možda zbog toga neki selektori igraju sa jednim špicem (Sampaoli - Deschamp ili  Cuper ne stavi Mohameda Salaha) i to mi se nije svidjelo.

Očekujem da nije bilo ono lako ćemo , zato su i doveli sada svoje selekcije pod kritike i neke sumnje.

Hadžibegić - undefined

Hadžibegić

Treba nam više utakmica kao Španija - Portugal. Puna emocija ili ova večerašnja Engleska - Tunis,  puna emocija i želje za pobjedom.

Engleska je s toliko vjerovanja ušla u ovu utakmicu da je i na kraju bila nagrađena u sudijskom vremenu. To je dobro, publika uživa.

Mislim da ćemo u sljedećim utakmicama vidjeti još više dobrog fudbala i da će SP završiti onako kako je počelo.

Ja sam već spominjao da je šteta  što mi nismo plasirali na SP i vidim da nisam sam u tome. Čitam da se i naš Goran Bregović oglasio sa istim žaljenjem kao i ja.

Sutra se igraju posljednje prve utakmice u grupama i ulazimo sigurno u novu fazu igre i rezultata, a ja očekujem i novo i pravo izdanje Messija i svih drugih zvijezda Mundijala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije