Guardiola: Još nismo šampioni, protiv Burnleya nas čeka pakao

Radiosarajevo.ba
Guardiola: Još nismo šampioni, protiv Burnleya nas čeka pakao
Foto: EPA / Pep Guardiola

Treba biti miran. Još nismo šampioni. Igračima sam rekao da ne čitaju novine i portale, da ne gledaju televiziju. Moraju se odmoriti do naredne utakmice, rekao je Pep Guardiola, menadžer Manchester Cityja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njegov tim sinoćnjim gostujućim trijumfom u gradskom derbiju nad Manchester Unitedom (2:0) vratio se na lidersku poziciju Premier lige Engelske i tri kola prije kraja šampionata ima bod više od Liverpoola (89:88).

"Liverpool se trudi da nas stigne i sve što su uradili tokom sezone je nevjerovatno. Međutim, sve je u našim rukama. Čeka nas pakao protiv Burnleya", smatra Guardiola.

City će u nedjelju u 36. kolu Premier lige biti gost Burnleyja koji se bori za opstanak, dok će Liverpool sutra dočekati fenjeraša na tabeli, otpisani Hunddersfield Town.

Do kraja trke za prvaka Engleske Manchester City igrat će još kući s Leicesterom, te u posljednjem kolu gostovat će kod Brightona. Liverpool će u 37. kolu na gostovanje Newcastleu pa će dočekati Wolverhampton. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije