Griezmann odlično pogodio za Barcu pa rekao: Kopirao sam Messija i uspjelo mi je

Radiosarajevo.ba
Griezmann odlično pogodio za Barcu pa rekao: Kopirao sam Messija i uspjelo mi je
Foto:Twitter / Antoine Griezmann

Bez povrijeđenih Lea Messija i Luisa Suareza te s Ivanom Rakitićem na klupi nogometaši Barcelone, koji su u prvom kolu izgubili 0:1 od Athletica u Bilbaou, u nedjelju su na Camp Nou svladali Betis s 5:2. Dvostruki strijelac za Barcu bio je ovoljetno pojačanje Antoine Griezmann.

Griezmann je posebno oduševio majstorskim golom za 2:1 kada je s vrha kaznenog prostora savladao protivničkog golmana.

Francuski napadač rekao je kako obično ne izvodi takve udarce, ali da je to vidio od Lionela Messija na treningu i da je odlučio pokušati.

“Drugi gol? Messi je tako zabio na treningu i odlučio sam pokušati kopirati ga i uspjelo mi je. Sretan sam što smo pobijedili jer je cijela ekipa željela pokazati kvalitetu nakon lošeg izdanja u prvom kolu. Napravili smo iskorak i sve ovo je rezultat timske igre“, poručio je Griezmann, pa je dodao:

“Poslije poraza kakav smo doživjeli protiv Atletica u prvom kolu, morali smo naporno raditi ove sedmice. Znali smo da će biti komentara poslije tog poraza i mi smo reagirali. Kada ekipi nedostaju važni igrači, ostali moraju iskoristi priliku i mi smo to napravili”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije